Gezocht: enthousiaste energieambassadeurs voor Hardinxveld-Giessendam!

Hardinxveld-Giessendam gaat op weg naar een aardgasvrije toekomst. Inwoners spelen hierbij een belangrijke rol.

Hoe maken zij de overstap naar een andere manier van verwarmen? En hoe kunnen zij alvast energie besparen? De energieambassadeur helpt!

De gemeente zoekt uitbreiding van het team energieambassadeurs. Ben jij geïnteresseerd in duurzaamheid, ga je graag met mensen om en heb je wat tijd beschikbaar? Dan is dit een mooie functie voor jou!

Als energieambassadeur help je woningeigenaren op weg naar een duurzame woning. Je geeft uitleg over energie besparen, kosten verlagen en wooncomfort verhogen. Je adviseert aan de keukentafel of digitaal wat in de woning kan verbeteren op het gebied van isolatie, ventilatie, duurzaam gedrag, zonnepanelen en alternatieven voor gas. Als je wilt, leer je hoe je met een infraroodcamera een warmtescan uitvoert. Daarnaast kunnen de energieambassadeurs betrokken worden bij collectieve campagnes in de gemeente. Je bent 2 tot 4 uur per week beschikbaar (bij voorkeur in ieder geval tot de zomer van 2021).

Enige kennis van energiebesparing komt van pas, maar wij bieden een uitgebreid inwerkprogramma aan. In een professionele cursus leer je meer om de gesprekken goed te kunnen voeren. Ook word je begeleid door ervaren energiecoaches. Deze vrijwilligersfunctie is hierdoor een waardevolle aanvulling op je cv en een leuke manier om in contact te komen met dorpsgenoten. Je krijgt een vrijwilligersvergoeding en een vergoeding voor gemaakte onkosten.

Als je interesse hebt, meld je dan aan via het Regionaal Energieloket. Als je vragen hebt, kan je ook contact opnemen met stichting Het Nieuwe Wonen, die in opdracht van de gemeente de opleiding verzorgt, op nummer: 0345-254030.