Help mee aan een groene regio!

Onze gemeente doet mee aan de actie om tegels in tuinen te vervangen. We maken er zelfs een wedstrijd van. Samen met de buurgemeenten in de A5H-regio.

Doe mee en vervang zo veel mogelijk tegels in uw tuin door groen. Dit draagt bij aan klimaatadaptatie, oftewel het proces waarbij we ons aanpassen aan het veranderende klimaat. Nederland kampt namelijk met steeds extremer weer, met hevige regenbuien en lange hitte- en droogtepe riodes. Te veel tegels veroorzaken wateroverlast en lichamelijke klachten bij mensen en dieren (hittestress). Tegels bieden namelijk geen verkoeling en houden water vast. In groen zakt het water wel weg.

Prijzen

Daarom moedigen wij u aan om zoveel mogelijk tegels in uw tuin te vervangen door groen. Zodraagt u bij aan een klimaatbestendige regio. Wanneer u de ‘gewipte’ tegels vervolgens aanmeldt via nk-tegelwippen.nl, helpt u Hardinxveld- Giessendam stijgen op de ranglijst. Wie weet valt u ook persoonlijk in de prijzen, die de tuinbranche beschikbaar stelt.

Meer informatie 

Op de website vindt u meer informatie. Bijvoorbeeld over welke planten u neerzet, met voorbeelden en inspirerende foto’s. In dit gemeentenieuws en op de Facebook-pagina van de gemeente leest u de komende tijd meer over hoe u de tuin duurzaam kunt maken.