Mogelijkheden om uw huis te verduurzamen

De gemeente en het Regionaal Energieloket zijn in wijk 'De Peulen' met een actie gestart om de bestaande woningen te verduurzamen.

Op 20 november 2018 vond hierover een goed bezochte bewonersavond plaats op het gemeentehuis. Tijdens deze avond zijn de resultaten van de maatwerkadviezen voor het verduurzamen van woningen toegelicht en zijn extra energiebesparingstips gedeeld. U kunt ook een filmpje van de avond terugkijken.

U kunt het rapport met maatwerkadviezen vrijblijvend aanvragen via www.regionaalenergieloket.nl/hardinxveld-giessendam, via de knop "Bekijk de groepsaankoop". Deze krijgt u dan per e-mail toegestuurd.

Het is mogelijk om deel te nemen aan de groepsaankoop voor energiebesparende maatregelen. Dit kan u helpen bij het verduurzamen van uw woning.

Welke maatregelen zijn voor u interessant?

Het Regionaal Energieloket heeft in De Peulen gekeken naar de energiebesparings- en verduurzamingskansen. Voor de meest voorkomende woningtypen zijn adviesrapporten op maat gemaakt. In deze rapporten staan handige tips om energie te besparen en een stappenplan richting een energieneutrale woning. Wist u bijvoorbeeld dat u door led-verlichting al flink kunt besparen op uw energierekening? Dit rapport kan ook interessant voor u zijn, ook al woont u misschien in een iets ander woningtype. Vraag daarom gerust een rapport aan.

Groepsaankoop (was mogelijk tot 21 december 2018)

Isoleren is altijd de eerste stap richting een duurzamere woning. Goede isolatie verhoogt de kwaliteit en het comfort van uw woning en verlaagt ook nog eens uw energierekening.

Om deze stap gemakkelijker en aantrekkelijker te maken, organiseert de gemeente samen met het Regionaal Energieloket een collectieve inkoopactie. Met deze actie krijgt u als inwoner van de Peulen extra inkoopvoordeel op maatregelen ter verduurzaming van uw woning. Als onafhankelijke partij hebben duurzaamheidsexperts van het Regionaal Energieloket voor u het beste aanbod geselecteerd.

 Hierbij is op drie criteria gelet:

  • Scherpe prijs – de prijzen voor de actie zijn erg scherp ingestoken. Dat komt doordat er in één keer een groot aantal woningen geïsoleerd wordt. De leverancier profiteert hiervan en kan het werk efficiënt uitvoeren.
  • Leverancier uit de regio – de woningen worden verduurzaamd door een bedrijf uit de regio. Deze kent uw wijk het beste en wanneer u zich inschrijft komt deze gemakkelijk langs voor een maatwerkgesprek.
  • Hoge kwaliteit en garanties – Wij stellen hoge kwaliteitseisen aan de producten, installatie en service en verzekeren voor u goede garantievoorwaarden.

Tot en met 21 december 2018 kon u een vrijblijvende offerte (met korting) aanvragen voor bodem-, vloer- en spouwmuurisolatie.

De installateurs Quist, Isohome of Vink Isolatie Culemborg nemen dan contact met u op voor een woningopname. Kort na uw maatwerkgesprek ontvangt u een offerte voor de maatregelen. Op basis daarvan kunt u kiezen of u tot uitvoering over wilt gaan.

Meer informatie over de groepsaankoop en het aanvragen van een offerte voor isolatiemaatregelen vindt u op  www.regionaalenergieloket.nl/hardinxveld-giessendam.

Heeft u nog vragen?

Het Regionaal Energieloket is speciaal opgericht om u te helpen met het verduurzamen van uw woning met gratis en onafhankelijk advies over maatregelen, producten, financieringsmogelijkheden en installateurs uit de regio.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het Regionaal Energieloket of neem contact op door te mailen naar info@regionaal-energieloket.nl of telefonisch via (088) 525 41 10.

Enquête energielabels

Tenslotte zijn wij als gemeente benieuwd naar wat u als huizenbezitter in Hardinxveld-Giessendam weten van energielabels. Wilt u daarom de enquête invullen? De enquête neemt niet meer dan 3 minuten in beslag. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en alleen voor dit onderzoek.