Waardebon verduurzamen woning

Ons klimaat verandert. De wereld om ons heen verandert mee. Het is daarom belangrijk om minder energie te gebruiken.

Zo kunt u: radiatorfolie of tochtstrips plakken, LED verlichting gebruiken of de thermostaat een graadje lager zetten. Kortom, er zijn vele mogelijkheden. De gemeente Hardinxveld-Giessendam helpt u graag  op weg om de eerste kleine stappen te zetten door het aanbieden van waardebonnen.

Campagne waardebonnen

We starten met een online campagne met waardebonnen. Met een waardebon, ter waarde van 45 euro, krijgt u als inwoner de mogelijkheid om kleine energie besparende maatregelen te treffen in uw woning. Denk hierbij dus aan de tochtstrips en de aanschaf van LED lampen.

Lokale bedrijven

De gemeente is ook een samenwerking gestart met lokale bedrijven. Misschien wilt u wel veel meer aanpassingen doen aan uw huis, zoals betere isolatie of zonnepanelen. Dat zijn grote stappen, maar vaak de moeite waard. Dankzij subsidie van het rijk wellicht makkelijker te financieren dan u denkt. Bij het maken van keuzes is het altijd goed advies te krijgen van deskundigen. Daarom werkt de gemeente samen met het Energie Collectief Zuid-Holland Zuid. Lokale bedrijven met grote deskundigheid en inzet als het gaat om energiebesparen of alternatieven voor bijvoorbeeld het verwarmen van uw huis. U vindt ze op www.eczhz.nl.

Blijf op de hoogte!

Houdt de website en sociale media van de gemeente in de gaten, want er komen nog veel meer activiteiten aan die voor u interessant kunnen zijn.

Meer weten over waar we als gemeente of regio mee bezig zijn? Neem een kijkje op www.drechtstedenenergie.nl. U kunt ook terecht bij de Energiecontactfunctionaris van de gemeente: Merlijn Timmers. Bel 14 0184 of stuur een mail naar mi.timmers@hardinxveld-giessendam.nl

Verbouwkosten verduurzamen woning