Ongediertebestrijding

Wat doet de gemeente?

De gemeente is verantwoordelijk voor ongediertebestrijding op openbaar terrein.

Voorwaarden

Ongedierte bestrijden is nodig bij overlast of bedreiging van de volksgezondheid. Gaat het om kleine beesten en zitten ze op uw eigen terrein? Dan kunt u zelf maatregelen nemen.

Gang van zaken

Ratten

Bij overlast door aanwezigheid van ratten op particulier terrein wordt dit door de eigen dienst van de gemeente kosteloos bestreden. Een verzoek tot bestrijding kunt u melden via www.fixi.nl of via ons telefoonnummer 14 0184.

Muizen

Bij overlast van muizen in particuliere woningen kan de gemeente (na uitgebreide instructie) kosteloos (lok)middelen beschikbaar stellen. U kunt dit melden via www.fixi.nl of via ons telefoonnummer 14 0184.

Overige ongedierte

Voor het bestrijden van alle overige soorten ongedierte op particulier terrein zijn inwoners zelf verantwoordelijk. Deze kosten worden niet door de gemeente vergoed. Wilt u weten op welke manier u ongedierte kunt bestrijden of bij wie u terecht kunt om het te laten bestrijden, verwijzen wij u naar www.meldpuntongedierte.nl.

Het is niet verplicht om gebruik te maken van de diensten van het Meldpunt Ongedierte. U kunt er bruikbare informatie vinden maar u kunt er tevens voor kiezen om een andere aanbieder te benaderen om u te helpen in de bestrijding van ongedierte.