Honden uitlaten

In de openbare ruimte van de gemeente Hardinxveld-Giessendam moeten honden altijd aangelijnd zijn, behalve in de hiertoe speciaal aangewezen uitren- en losloopgebieden.

De gemeente Hardinxveld-Giessendam heeft speciale plaatsen aangelegd, waar u uw hond(en) los mag uitlaten. Deze losloopgebieden zijn omheind, zodat uw hond veilig en naar hartenlust kan rennen en spelen. Het begin en einde van de uitren-en losloopgebieden zijn duidelijk aangegeven met borden. De hondenuitrenplaatsen dragen bij aan het schoon en veilig houden van de gezamenlijke woon- en leefomgeving.

Informatie uitren- en losloopgebieden

De gemeente Hardinxveld heeft een overzichtskaart van de uitren- en losloopgebieden (pdf, 2.973 kB) gemaakt waarin de locaties staan aangegeven waar uw hond los mag lopen en spelen. In de openbare ruimte dient hondenpoep altijd opgeruimd te worden, ook in de losloop- en uitrengebieden! U bent dan ook verplicht om meerdere opruimmiddelen bij u te hebben.

Hondenpoepzakjes en afvalbakken

De gemeente Hardinxveld-Giessendam vindt het uw verantwoording om de hondenpoep op te ruimen. Hiervoor neemt u dan ook zelf zakjes mee. Op enkele uitlaatplaatsen staan automaten met hondenpoepzakjes. Bij elke uitlaatvoorziening is wel een afvalbak in de buurt aanwezig.

Handhaving

Regelmatig controleren de handhavers of hondenbezitters zich aan de regels houden. Zij controleren ook in burger (gewone kleding). Handhavers mogen o.a. boetes uitschrijven:

 

Welke wetgeving is van toepassing?