Toelichting gehandicaptenparkeerkaart

Uitleg over gehandicaptenparkeerkaart aanvragen

Na het invullen van het aanvraagformulier kunt u het formulier aan de afdeling Samenleving van het gemeentehuis retour sturen of inleveren via de brievenbus of het Klant Contact Centrum (KCC) van het gemeentehuis.

LET OP In verband met het coronavirus gelden op dit moment andere openingstijden. Kom alleen wanneer het echt nodig is, en maak eerst een afspraak. Voor het invullen van het aanvraagformulier kunt u telefonisch of via de e-mail hulp krijgen van het Klant Contact Centrum.

U hoeft nog geen pasfoto mee te sturen. U ontvangt na indiening van uw aanvraag een ontvangstbevestiging. Wanneer een medische keuring nodig is, neemt Stichting SAP hiervoor contact met u op, en maakt met u een afspraak voor een huisbezoek. Stichting SAP, een externe adviesinstantie, zal het gemeentebestuur adviseren of u in aanmerking komt voor een gehandicaptenparkeerkaart. Als u nu al een gehandicaptenparkeerkaart heeft, wil
dit niet zeggen dat u automatisch weer voor een nieuwe gehandicaptenparkeerkaart in aanmerking komt.

Nadat het gemeentebestuur het advies van Stichting SAP heeft ontvangen, wordt een beslissing genomen en ontvangt u ons besluit. Dat besluit is vatbaar voor bezwaar. Bij een positief besluit wordt vermeld wanneer u de (nieuwe) gehandicaptenparkeerkaart kunt ophalen in het gemeentehuis. Bij het ophalen van de GPK heeft u een pasfoto nodig. Er zal dan ook € 27,95 aan legeskosten bij u in rekening worden gebracht.