Volgende stap begraafplaats Spindermolen

De volgende stap voor de uitbreiding van de begraafplaats aan de Spindermolen volgt in januari. Dan starten de werkzaamheden weer bij de begraafplaats.

Roeken verplaatst

Vanaf 21 januari start de gemeente met kappen van populieren bij de begraafplaats. Voor de kap start worden er van 11 t/m 15 januari nesten van roeken verplaatst van de Spindermolen naar de Schrank. De gemeente heeft via adviesbureau Natuur Wetenschappelijk Centrum (NWC) een ontheffing voor de verplaatsing aangevraagd. Medewerkers van NWC verplaatsen de nesten van de Spindermolen naar de populieren bij de Schrank. Ook komen daar een aantal manden, die de roeken ook als nest kunnen gebruiken. Vlakbij de nesten komt nestmateriaal zoals kleine takjes. De Omgevingsdienst kijkt mee of alle werkzaamheden op een goede wijze worden uitgevoerd

Populieren kap

Na het verplaatsen van de roeken start op 21 januari de kap van 4 populieren. Daarvoor worden debosjes in het talud gesnoeid. Op 28 januari volgt de rest van de bomen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door De Hertog Boomverzorging en duren tot ongeveer 4 februari.

Parkeerplaat afgezet

Tijdens begrafenissen worden geen werkzaamheden uitgevoerd. Ongeveer de helft van de parkeerplaats wordt afgezet van 21 januari t/m 4 februari. Parkeren voor begrafenissen kan in deze periode op het marktplein.

Eerdere werkzaamheden en vervolg

De werkzaamheden zijn een vervolg op de uitbreiding in het midden van de begraafplaats van het voorjaar van 2019. Na de kap van de bomen start waarschijnlijk in het derde kwartaal van 2021 grondwerkzaamheden. Eind 2022 of begin 2023 zijn alle werkzaamheden klaar. Dan zijn er voldoende begraafplaatsen tot ongeveer 2037.