Algemene graven herbegraven op begraafplaats Tiendweg

Gemeente Hardinxveld-Giessendam gaat medio 2023 op begraafplaats Tiendweg de algemene graven, waarvan de graftermijn verstreken is, herbegraven.

Wanneer u  op de begraafplaats bent (vanaf laatste kwartaal 2023) , is het mogelijk dat u hier iets van meekrijgt. De gemeente ziet erop toe dat het herbegraven van de algemene graven met respect en zorgvuldigheid gebeurt. Nabestaanden zijn inmiddels geïnformeerd over de herbegraving door onze externe partner, KYBYS ingenieurs en adviseurs.

Herdenkingsmonument

Op het verzamelgraf wordt een herdenkingsmonument geplaatst. Op dit monument kunnen herdenkingsplaatjes worden opgehangen. U heeft de mogelijkheid om een herdenkingsplaatje op te hangen. U kunt een herdenkingsplaatje afhalen bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1. Vervolgens kunt u het plaatje laten graveren en weer inleveren bij de receptie. Het plaatje is gratis, maar het graveren is voor eigen kosten. De beheerders van de begraafplaats zorgen dat het plaatje bevestigd wordt aan het monument.

Graf behouden

Indien u het graf wilt behouden, bieden wij u de mogelijkheid om de stoffelijke resten van de overledene te herbegraven in een particulier graf voor een termijn van 20 jaar. Dit kan op begraafplaats Tiendweg of een begraafplaats elders. Ook kunt u kiezen voor crematie.