Speelplekken op de planning in 2022

Aanpassingen en nieuwe speelplekken in Hardinxveld-Giessendam

Tielensweer / Lange Griendsweer

De nieuwe plek bij de Lange Griendsweer wordt aangelegd voor de jongste kinderen (0-5 jaar) en betreft een ´zoeklocatie´ volgens het speelruimteplan. Het ontwerp is klaar.  Tijdens het ontwerpproces is gekozen voor een andere inrichting van parkeerplaatsen. Zo blijft het groen in de wijk behouden en komt er een mooie speelplek. De speelplek staat op de planning in de herfst van 2022.

Ontwerp Speelplek PDF, 374 KB

Binnendams

Het ontwerp van de nieuwe speelplek aan Binnendams is klaar en de werkvoorbereiding gestart. Planning: eind 2022 gereed.

Overzicht speeltoestellen PDF, 732, 07 KB

Overzicht hekwerk en steiger PDF, 714 KB

Ontwerp Speelplek Binnendams PDF, 6 MB

Prins Hendrikstraat

Speelplek Emmastraat  wordt verplaatst naar speelveld Prins Hendrikstraat. Hier wordt een combinatie van een speelplek voor de jongste kinderen met pannaveld aangelegd. Het ontwerp is klaar. Werkvoorbereiding is gestart.Planning:  Eind 2022 gereed.

Ontwerp speelplek PDF, 339 KB

Ontwerp pannaveld PDF 919 KB

Speeltoestellen PDF, 619 KB

Nassaustraat

De gemeente is van plan om bij de Nassaustraat het speelschip te vervangen door een nieuw speeltoestel. Uitvoering in september.

Speelschip PDF, 924 KB

Skateplek

In samenspraak met de jeugd willen we de renovatie oppakken. We nodigen ze later dit jaar of begin 2023 uit om te bespreken aan welke toestellen behoefte is.