Verduurzamen woning

Steeds meer inwoners gaan aan de slag met energiezuinig wonen. Bijvoorbeeld met isolatie of zonnepanelen. In een energiezuinig huis woont u prettiger én heeft u een lagere energierekening. Deze energiebesparing is goed voor het milieu.

Verduurzamen woning

Steeds meer inwoners gaan aan de slag met energiezuinig wonen. Bijvoorbeeld met isolatie of zonnepanelen. In een energiezuinig huis woont u prettiger én heeft u een lagere energierekening. Deze energiebesparing is goed voor het milieu.

Zo kunt u gemakkelijk enkele kleine energiebesparende maatregelen treffen, zoals radiatorfolie of tochtstrips plakken, LED verlichting gebruiken of de thermostaat een graadje lager zetten. De gemeente Hardinxveld-Giessendam helpt u graag verder met het verduurzamen van uw woning. We hebben daarvoor een online energieloket beschikbaar. U kunt het energieloket vinden op: https://www.duurzaam-drechtsteden.nl U kunt ook bellen van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur 078 - 204 2008  of mailen naar: info@duurzaam-drechtsteden.nl

Lokale bedrijven

De gemeente is een samenwerking gestart met lokale bedrijven. Misschien wilt u wel veel meer aanpassingen doen aan uw huis, zoals betere isolatie of zonnepanelen. Dat zijn grote stappen, maar vaak de moeite waard. Dankzij subsidie van het rijk wellicht makkelijker te financieren dan u denkt. Bij het maken van keuzes is het altijd goed advies te krijgen van deskundigen. Daarom werkt de gemeente samen met het Energie Collectief Zuid-Holland Zuid. Lokale bedrijven met grote deskundigheid en inzet als het gaat om energiebesparen of alternatieven voor bijvoorbeeld het verwarmen van uw huis.

Project Voorbeeldwoningen

Wat is de beste oplossing voor uw woning? De gemeente helpt u graag bij het beantwoorden van deze vraag. Daarom organiseert de gemeente samen met Tienmorgen Advies, een specialist in energieadvies uit Hardinxveld-Giessendam, en het Energiecollectief Zuid Holland Zuid het project Energiescans Voorbeeldwoningen. Het doel van het project is om van de tien meest voorkomende woningtypes In Hardinxveld[1-Giessendam één bestaande woning te onderzoeken. Dit worden de voorbeeldwoningen voor het betreffende woningtype. Voor deze voorbeeldwoningen wordt een energiescan. De eigenaren van de tien voorbeeldwoningen krijgen een uitgebreid rapport met daarin: een overzicht van de mogelijke energiebesparende technieken en/of maatregelen. Dit betreft zowel verlichting, verwarming als de bouwkundige schil. En een overzicht van de mogelijkheden voor het duurzaam opwekken van energie, zoals zonnepanelen en thermische panelen). Vervolgens maken we voor de eigenaren van soortgelijke woningen een stappenplan van de mogelijke maatregelen. Per maatregel wordt aangegeven wat de jaarlijkse besparing in energie en energiekosten is, wat de kosten zijn en de subsidiemogelijkheden.

Blijf op de hoogte!

Houd deze website en sociale media van de gemeente in de gaten voor de acties die voor u interessant kunnen zijn!
Meer weten over waar we als gemeente of regio mee bezig zijn? Neem een kijkje op www.drechtstedenenergie.nl. U kunt ook terecht bij de medewerker Duurzaamheid van de gemeente: Rick van der Pol. Bel 14 0184 of stuur een mail naar duurzaam@hardinxveld-giessendam.nl