Laadpalen elektrische voertuigen

In de gemeente Hardinxveld-Giessendam is het mogelijk om een openbare oplaadpaal voor een elektrische auto aan te vragen.

Oplaadpaal aanvragen

Bent u een inwoner of ondernemer in Hardinxveld-Giessendam en wilt u ook graag een oplaadpaal in de buurt? Dat kan. Voor de aanvraag gelden de volgende voorwaarden:

  • U heeft geen parkeergelegenheid op eigen terrein, zoals een oprit, carport en dergelijke (Is dit wel het geval dan kunt u uw eigen oplaadpunt maken en komt u niet in aanmerking voor een oplaadpaal in de openbare ruimte).
  • U gebruikt of gaat een elektrische auto gebruiken. Dit kunt u aantonen met een kentekenbewijs, aankoopcontract of leasecontract.
  • Binnen een afstand van 250 meter van uw woning of bedrijf is geen openbare oplaadpaal aanwezig. Is dit wel het geval? Dan wordt er gekeken naar het gebruik en de loopafstand naar uw woning. U kunt uw aanvraag gewoon opsturen, de afweging wordt gemaakt door de gemeente in samenwerking met de exploitant.

 U kunt kosteloos een laadpaal aanvragen.

Laadpaal aanvragen via denhartogcharging.com

Locaties

Bekijk het kaartje met openbare e-laadpalen in de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Op deze kaart staan ook de oplaadpalen die bedrijven en particulieren beschikbaar stellen aan anderen. U kunt meteen zien of een oplaadpunt op dat moment vrij is. Bij een oplaadpaal langs de openbare weg mag u alleen parkeren als u uw auto daadwerkelijk oplaadt. Uw voertuig moet dan dus zijn aangesloten.

Kapotte laadpaal

In Hardinxveld-Giessendam staan laadpalen van Allego, ParknCharge en Den Hartog Charging.

Bij een kapotte laadpaal van:

Allego: belt u +31 880 33 30 33
ParknCharge: belt u  +31 888 07 57 00
Den Hartog Chargingbelt u : +31 184 66 12 75