Spindermolen werkzaamheden

De gemeente Hardinxveld-Giessendam gaat de Spindermolen aanpassen naar een 30/km per uur gebied. Het 30km/uur-gebied start bij kruising Kerkweg-Spindermolen en loopt door tot en met de kruising Het Laantje - Spindermolen.

Riool vervangen en extra graven

De begraafplaats aan Spindermolen wordt uitgebreid met 138 graven. Voor de uitbreiding aan de Spindermolen wordt de (oostkant begraafplaats) sloot verlegd ter plaatse van de bestaande parkeerplaats. De parkeerplaatsen vervallen hierdoor. Deze parkeerplaatsen worden aan beide zijden van de Spindermolen ter hoogte van de begraafplaats teruggebracht. In dit project vervangt de gemeente ook de bestaande riolering door een nieuw riool.

Snelheidsremmende maatregelen

Vanwege de (openbaar vervoer) bussen zijn er in het verleden nooit snelheidsremmende maatregelen in de Spindermolen aangebracht. Deze bussen maken geen gebruik meer van de Spindermolen. De bushaltes kunnen daardoor weg. Het is nu mogelijk om de Spindermolen in te richten als 30 km/uur gebied met snelheidsremmende maatregelen. Die bestaan uit verkeersplateaus op de kruisingen van aanliggende wegen met de Spindermolen.  

De uitvoering van project Spindermolen start in 2024.