Inzage bouwarchief

Als u (verbouw)plannen heeft, is het nuttig om te weten hoe de constructie van het pand is. Deze informatie kunt u opvragen bij de gemeente. De gemeente Hardinxveld-Giessendam houdt een archief bij van gegevens die betrekking hebben op alle gebouwen in de gemeente Hardinxveld-Giessendam.

In het bouwarchief vindt u onder meer de volgende stukken:

  • bouw- en sloopvergunningen,
  • (ver)bouwtekeningen,
  • constructieberekeningen en -tekeningen en
  • sonderingen.

Het bouwarchief van de gemeente Hardinxveld-Giessendam bevindt zich op twee locaties, namelijk bij het Regionaal Archief Dordrecht en in de archiefruimte van het gemeentehuis.

Collectie bouwvergunningen 1957-1999

Deze collectie bevindt zich bij het Regionaal Archief Dordrecht.V ia de website van het Regionaal Archief Dordrecht kunt u een archiefstuk reserveren. Bij afronding van de reservering ontvangt u een email bericht waarin een bezoekdatum wordt aangegeven.De gereserveerde stukken worden alleen op de aangegeven bezoekdatum ter inzage aangeboden in de studiezaal op het adres Hof 6 te Dordrecht.Stukken aangevraagd voor 9.00 uur kunt u vanaf 11.00 uur inzien. Stukken aangevraagd tussen 9.00 en 12.45 uur kunt u vanaf 14.00 uur inzien. De inzage van het dossier is kosteloos.

Bezoek voor meer informatie de website van het Regionaal Archief Dordrecht.

Collectie bouw- en omgevingsvergunningen 1999-heden

Deze collectie bevindt zich in het archief van de gemeente Hardinxveld-Giessendam, Raadhuisplein 1. Om informatie te kunnen inzien uit dit archiefbestanddeel, maakt u een afspraak met het klant contact centrum van de gemeente Hardinxveld-Giessendam.

Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 14-0184 of via het e-mailadres info@hardinxveld-giessendam.nl.

Voor het opvragen en inzien van een dossier uit het bouwarchief na 1991 bent u kosten verschuldigd. Ook voor het kopiëren van archiefstukken bent kosten verschuldigd. Meer informatie over deze kosten vindt u in de Legesverordening.