Vertrouwenspersoon Wmo

Wie is de Wmo-vertrouwenspersoon?

Nel van Roon is Wmo-vertrouwenspersoon voor inwoners van Hardinxveld-Giessendam. Zij kan u helpen als u vragen, twijfels of klachten hebt over uw Wmo-aanvraag.

Nel van Roon, Wmo-vertrouwenspersoon

Wanneer benader ik de vertrouwenspersoon?

U heeft een aanvraag gedaan voor bijvoorbeeld begeleiding thuis, huishoudelijke hulp of een rolstoel. Hier heeft u een medewerker van de gemeente, Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) of een zorgaanbieder gesproken.

  • Vindt u dat er niet goed naar u is geluisterd?
  • Begrijpt u de informatie niet?
  • Bent u het niet eens met het besluit over uw aanvraag?

Bespreek het met de medewerker met wie u het gesprek heeft gehad. Wilt u dat liever niet, dan kunt u hulp vragen aan de vertrouwenspersoon.

Wat kan de vertrouwenspersoon voor u doen?

U vertelt aan de vertrouwenspersoon waarom u niet tevreden bent. Vervolgens bespreekt ze met u welke oplossingen er zijn. Ze kan u helpen bij een nieuw gesprek of kan voor u bemiddelen. Als u dat prettig vindt, kan de vertrouwenspersoon bij het gesprek aanwezig zijn. U hoeft niet te betalen voor haar hulp. Ze is onafhankelijk van de gemeente en uw gesprek met haar blijft vertrouwelijk.

Niet tevreden na bemiddeling?

Als u na de hulp van de vertrouwenspersoon nog niet tevreden bent, kunt u een officiële klacht indienen bij de organisatie waar u ontevreden over bent of in bezwaar gaan tegen het besluit. Ook hierbij kan de vertrouwenspersoon u helpen.

Hoe bereik ik de vertrouwenspersoon?

Nel van Roon is telefonisch en per e-mail te bereiken. Haar contactgegevens zijn:Adviespunt Zorgbelang

Telefoon (06) 528 927 95 (bereikbaar op di t/m vr), bij geen gehoor 026 384 2826.

E-mail: sociaaldomein@adviespuntzorgbelang.nl