Voorzieningen maatschappelijk ondersteuning (Wmo)

Enkele diensten van de Sociale Dienst Drechtsteden.

Woningaanpassingen

Woningaanpassingen zijn veranderingen in de woning zodat u, ondanks een beperking zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Ondervindt u door uw beperking problemen in of om uw huis? Dan bieden aanpassingen van uw huis, zoals bijvoorbeeld een traplift, een drempelhulp of aanpassingen in keuken of badkamer, mogelijk een oplossing om zelfstandig te blijven wonen.

Voor meer informatie kijkt u op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden.

Vervoer/Drechthopper

Meer informatie over Vervoer/Drechthopper.

Rolstoelen

Wanneer u zich thuis of buitenshuis moeilijk zelfstandig kunt verplaatsen, dan is een rolstoel of een scootmobiel mogelijk een oplossing voor u.

Heeft u tijdelijke oplossing een rolstoel nodig ?

Dan kunt u een rolstoel lenen bij een van de thuiszorgwinkels. Informeer bij uw zorgverzekeraar met welke thuiszorgwinkel zij een overeenkomst hebben. Een rolstoel lenen kan voor een dag tot maximaal zes maanden.

Heeft u langdurig een rolstoel of sportrolstoel nodig?

Dan kunt u een melding doen via website van de Sociale Diest Drechtsteden. Of bellen met de klantenservice van de sociale dienst.

Huishoudelijke ondersteuning

Iedereen in Nederland moet zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen en mee kunnen in de samenleving. Het kan zijn dat u daarbij ondersteuning nodig heeft bij het huishouden.

Er zijn drie categorieën huishoudelijke ondersteuning:

Categorie 1: huishoudelijke ondersteuning (HO)

Dit is ondersteuning bij het schoonmaken van het huis. Deze ondersteuning kan bestaan uit licht of zwaar huishoudelijk werk, maar ook verzorging van kleding/linnengoed of ondersteuning bij maaltijden.

Categorie 2: huishoudelijke ondersteuning plus (HO+)

Heeft u naast de huishoudelijke ondersteuning ook specifieke hulp bij de organisatie van het huishouden of hulp bij de verzorging van kinderen? Dan noemen we dit huishoudelijke ondersteuning plus (HO+).

Categorie 3: huishoudelijke ondersteuning zorgstudio (HOZ)

Deze categorie geldt voor mensen die zelfstandig een kamer huren binnen een verzorgingshuis. Deze ondersteuning is alleen zorg in natura

Meer informatie

Voor meer informatie kijkt u op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden. Of u belt de Klantenservice van de sociale dienst. Dat kan op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 15.00 uur op nummer 078 770 89 10.

U kunt uw vraag ook stellen via het contactformulier op de website van de sociale dienst. U krijgt uiterlijk de volgend dag antwoord.

Of kom naar het lokaal loket van de SDD  in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. Kijk voor de juiste openingstijden van het lokaal loket onder de openingstijden van het gemeentehuis.