Wonen, aanpassingen in huis

Bent u moeilijk ter been of heeft u moeite met zitten en opstaan? Dan kunnen aanpassingen in uw huis een oplossing bieden om zelfstandig te blijven wonen.

Een aantal kleine aanpassingen kunt u zelf, met hulp van vakmensen of via uw verhuurder, (laten) uitvoeren. Denk hierbij aan het plaatsen van beugels of een verhoogd toilet of het aanschaffen van een douchestoel.

Ingewikkelde aanpassingen of advies

Als het om ingewikkelde aanpassingen gaat of als u advies nodig heeft, kunt u een beroep doen op de Sociale Dienst Drechtsteden. De Sociale Dienst vergoedt een aantal zaken geheel of gedeeltelijk tot een maximum bedrag. De voorwaarde is dat er een medische noodzaak is. De Sociale Dienst Drechtsteden vergoedt geen aanpassingen in woningen in een verzorgingshuis, een wooncomplex voor ouderen, een psychiatrisch ziekenhuis en dergelijke. Dit geldt ook voor alle instellingen die via de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere ziektekosten) betaald worden.

Heeft u vragen?

Voor meer informatie kijkt u op de website van de SDD. Of u belt de Klantenservice van de SDD op nummer 078 770 89 10. Ook kunt u voor meer informatie terecht in de Stadswinkel in Dordrecht

Of kom naar het lokaal loket van de SDD  in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. Kijk voor de juiste openingstijden van het lokaal loket onder de openingstijden van het gemeentehuis.