Crisisopvang Oekraïense vluchtelingen

Wat kunt u doen.

Afgelopen weken zijn er in Hardinxveld-Giessendam verschillende plekken ingericht voor de crisisopvang van Oekraïense vluchtelingen. De Bron heeft ruimte gemaakt in hun gebouw en sporthal de Appelgaard is ingericht als noodopvang (48-uurs opvang). Vele vrijwilligers hebben zich hier voor ingezet en ook steeds meer vrijwilligers melden zich. We willen u vragen de privacy van de gasten te respecteren en weg te blijven bij beide locaties. De mensen hebben een lange reis achter de rug en zijn gebaat bij rust. 

Wilt u graag iets beteken?

Thuis gasten opvangen

Wilt u iemand thuis opvangen? Neemt u dan eerst contact op met de gemeente. Thuis een gezin, moeder met kind of ander persoon opvangen is namelijk niet zomaar iets. Het kan voor een paar maanden, maar bijvoorbeeld ook een jaar duren. Overweeg uw keuze daarom goed en neem contact op via crisisorganisatie@hardinxveld-giessendam.nl. Heeft u al mensen in Hardinxveld-Giessendam opgevangen, laat dit dan ook weten. Zo is er een goed beeld van het aantal opgevangen mensen in onze gemeente en kan er ook goed ingespeeld worden op de behoefte daarvan. 


Initiatieven en vrijwilligerswerk

Bent u zelf een initiatief gestart om bijvoorbeeld vrijwilligers te werven, eten in te zamelen of geld op te halen of wilt u weten wat u zou kunnen betekenen als vrijwilliger, laat dit weten via vrijwilligersopvanghardinxveld@hotmail.com. Heeft u zich al aangemeld en nog niets gehoord? Dit zou goed kunnen, er wordt door veel mensen hard gewerkt om alles in goede banen te leiden. Binnenkort wordt iedereen die zich aangemeld heeft geïnformeerd over de stand van zaken. Alvast bedankt voor uw bereidwilligheid om te helpen, we zullen het de komende tijd samen moeten doen. 

Praktische informatie

Veel informatie over het opvangen van gasten, zoeken/aanbieden van werk, wel of niet asiel aanvragen en allerlei andere zaken kunt u terugvinden via www.vluchtelingenwerk.nl/nl/steun-oekraiense-vluchtelingen.

Heeft u een vraag die hier niet bij staat? Ook dan kunt u deze vraag bij de gemeente stellen via crisisorganisatie@hardinxveld-giessendam.nl