Berichten Coronavirus

Berichten over coronavirus in Hardinxveld-Giessendam.

 • Verscherping coronamaatregelen in deel van Nederland

  18 september 2020

  Op 18 september maakten premier Rutte en minister De Jonge nieuwe, aanvullende maatregelen bekend om verdere verspreiding van het coronavirus in een deel van Nederland te voorkomen.

 • Noodverordening in verband met het coronavirus

  16 september 2020

  Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn er regels. Die regels moeten, als dat nodig is, gehandhaafd kunnen worden. Daarom geldt er sinds 15 maart een noodverordening. Sinds 16 september is er een nieuwe noodverordening.

 • Houd corona buiten de deur

  20 augustus 2020

  “Het gaat niet goed met de ontwikkeling van het coronavirus in ons land.” Dat benoemden premier Rutte en minister De Jonge in de persconferentie van 18 augustus. “Als we niet oppassen, zijn we terug bij af.”

 • Afspraak maken voor coronatest

  27 augustus 2020

  Iedereen met (milde) klachten als verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk kan online een afspraak maken voor een coronatest.

 • Nieuwe noodverordening vanaf 10 augustus

  24 augustus 2020

  Vanaf 10 augustus geldt een nieuwe noodverordening. Deze noodverordening vervangt de versie van 15 juli en geeft veiligheidsregio’s meer bevoegdheden om lokaal en regionaal maatregelen te nemen om uitbraken tegen te gaan of in te perken.

 • Laatste nieuws corona op website veiligheidsregio

  07 augustus 2020

  Liveblog van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid

 • Nu verantwoordelijkheid nemen om 2e golf te voorkomen

  07 augustus 2020

  “Het coronavirus is bezig aan een gevaarlijke opmars. We dreigen de winst te verspelen.” Met deze woorden zette Premier Rutte de toon voor de persconferentie van 6 augustus. Hij benadrukt hoe belangrijk het is om ons aan de maatregelen te houden.

 • Locals aan het woord

  De maand hele maand juni geeft gemeente Hardinxveld-Giessendam ‘locals’ het woord. Van een ondernemer tot een dominee en van een leerkracht tot een wethouder. De komende maand geven zij antwoord op drie vragen die te maken hebben met de coronacrisis. Iedere week worden er drie interviews gepubliceerd op de website, in Het Kompas en op social media.