Berichten Coronavirus

Berichten over coronavirus in Hardinxveld-Giessendam.

 • Buitenspelende kinderen: alleen met toezicht

  02 april 2020

  Het kabinet heeft maatregelen ingesteld om het coronavirus aan te pakken. Eén van deze maatregelen is het houden van 1,5 meter afstand van andere mensen, buiten het eigen huishouden. Deze maatregel geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar.

 • Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

  01 april 2020

  Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn er sinds 15 maart maatregelen genomen. De maatregelen die tot 6 april golden, zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april. Premier Rutte maakte dit dinsdagavond 31 maart bekend. ‘We realiseren ons dat we veel van mensen vragen. Maar het is echt nodig.’ aldus Rutte.

 • Aanvullende maatregelen recreatie en toerisme in Zuid-Holland Zuid

  31 maart 2020

  In de regio Zuid-Holland Zuid worden per 1 april 2020 de sanitaire voorzieningen van recreatieparken, campings, jachthavens etc. gesloten. Hierdoor is het niet meer mogelijk om als toerist gebruik te maken van deze voorzieningen. Tevens wordt recreatief nachtverblijf verboden.

 • Update coronapatiënten Hardinxveld-Giessendam

  31 maart 2020

  Op maandag 30 maart meldt de GGD dat er 11 inwoners van Hardinxveld-Giessendam positief zijn getest op een besmetting met het coronavirus. Inmiddels is één inwoner uit Hardinxveld-Giessendam overleden als gevolg van het coronavirus. Burgemeester Dirk Heijkoop liet zondag op Twitter weten: "Vandaag kreeg ik het trieste bericht dat een 83-jarige inwoner uit Hardinxveld-Giessendam is overleden als gevolg van het coronavirus. Ik betuig mijn oprechte deelneming aan de nabestaanden."

 • Aanbieders sociale zorg krijgen financiële zekerheid tijdens coronacrisis

  31 maart 2020

  Sommige organisaties kunnen vanwege de coronacrisis niet meer al hun gecontracteerde zorg leveren. De Sociale Dienst Drechtsteden blijft hun echter betalen alsof zij die zorg nog wél leveren. Dit recente besluit geldt tot 1 juni, een looptijd die kan veranderen op basis van nieuwe RIVM-informatie.

 • Hoe zorg je goed voor jezelf als je thuis zit?

  30 maart 2020

  Vanwege het coronavirus zitten veel mensen thuis en komen weinig mensen buiten. Ook ons sociale contact is wat beperkter.

 • Geen markt Houweningeweer

  28 maart 2020

  Maandag 23 maart heeft het kabinet aangescherpte maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Het werd duidelijk dat alle evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni 2020 worden verboden, ook met minder dan 100 mensen. Onder deze bijeenkomsten vallen ook de grote markten (meer dan 10 kramen). Markten waar normaal meer dan 10 kramen staan mogen, volgens de noodverordening, de markt ook niet verkleinen. Dit betekent dat er voorlopig geen markt is aan de Houweningeweer.

 • Nieuwe noodverordening van kracht

  26 maart 2020

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (Wouter Kolff) kondigt de derde noodverordening aan. Vanzelfsprekend komen de eerdere twee hiermee te vervallen. In de nieuwe noodverordening zijn alle nieuwe maatregelen over de bestrijding van het coronavirus, die tijdens de persconferentie van maandag 23 maart naar buiten zijn gebracht, verwerkt. Dit is toegepast op de specifieke situatie in de regio Zuid-Holland Zuid.

 • Burgemeester Dirk Heijkoop: "Aangescherpte maatregelen komen hard aan"

  24 maart 2020

  Beste inwoners,

  Maandag 23 maart heeft het kabinet aangescherpte maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Het werd duidelijk dat alle evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni 2020 worden verboden, ook met minder dan 100 mensen. Ik begrijp dat deze maatregel hard is aangekomen. Verjaardagen die nu niet gevierd kunnen worden, bruiloften uitgesteld, sportcompetities afgelast, vakanties geannuleerd. Dit is lastig voor u, uw familie, vrienden en buren. Laten we er samen het beste van maken!

 • Aangescherpte en nieuwe maatregelen aanpak coronavirus 23 maart

  23 maart 2020

  Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. De maatregelen passen in de Nederlandse aanpak van het coronavirus, dat is erop gericht om de zorgcapaciteit niet te overbelasten en de mensen te kunnen helpen die het meest kwetsbaar zijn.

 • Hulp via Sociale Dienst Drechtsteden

  23 maart 2020

  Heeft u hulp (nodig) van de Sociale Dienst Drechtsteden? Lees verder voor meer informatie.

 • Nep-collectanten actief

  19 maart 2020

  Let op: er zijn nep-collectanten actief in Hardinxveld-Giessendam.

 • Het coronavirus: wat zijn de ontwikkelingen en wat kun je zelf doen?

  18 maart 2020

  Het coronavirus verspreidt zich door Nederland. Op de website van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid worden de laatste en nieuwe ontwikkelingen bijgehouden.

 • Maatregelen dierenklinieken BasicVets

  17 maart 2020

  Op dit moment worden alleen spoedpatiënten behandeld en noodzakelijke behandelingen uitgevoerd. Onder noodzakelijke behandelingen vallen bijvoorbeeld het vaccineren van puppies en kittens. Daarnaast zijn een aantal vestigingen gesloten, om voldoende personeel in te zetten. De dierenklinieken hebben daarnaast nog een aantal maatregelen genomen.

 • Eenduidige noodverordening

  17 maart 2020

  Om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden, geldt sinds 15 maart in de regio Zuid-Holland een noodverordening. Tijdens het Veiligheidsberaad, het overleg van alle voorzitters van alle veiligheidsregio’s, is maandag 16 maart besloten dat we naar een nieuwe, eenduidige verordening gaan in alle 25 veiligheidsregio’s zodat in heel Nederland dezelfde regels gelden. De oude noodverordening komt hierdoor per heden te vervallen.

 • Een brief van burgemeester Dirk Heijkoop

  16 maart 2020

  Vrijwel lege schoolpleinen, lege kerkzalen, geen drukte op de sportvelden in het weekend en stilte op straat. Het zijn vreemde dagen. De komende weken wordt veel van u gevraagd. Kwetsbare inwoners, ouderen, ouders, kinderen, ondernemers, mensen in allerlei beroepen, voor iedereen is de komende periode onzeker en misschien zelfs angstig.

 • Aangepaste zorgverlening huisartsenpraktijken Hardinxveld-Giessendam

  16 maart 2020

  De huisartsenpraktijken in Hardinxveld-Giessendam hebben noodmaatregelen getroffen. Dit hebben zij gedaan om de (huisartsen)zorg beschikbaar te houden voor de mensen die dit écht nodig hebben.

 • Noodverordening Coronavirus

  15 maart 2020

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, Wouter Kolff, heeft een noodverordening afgekondigd. Met deze noodverordening geeft de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid de maatregelen vanuit de Rijksoverheid voor ons gebied vorm.

 • Zesde bevestigde patiënt met coronavirus in Hardinxveld-Giessendam

  15 maart 2020

  Zojuist heeft de GGD bekend gemaakt dat een zesde inwoner van Hardinxveld-Giessendam positief is getest op een besmetting met het coronavirus.

 • Coronavirus: Hier staat juiste informatie om te verspreiden

  15 maart 2020

  Op de website van de van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid vindt u informatie over communicatiemiddelen die u kunt gebruiken in uw bedrijf of ander instelling.

 • Burgemeester Dirk Heijkoop: Samen het coronavirus indammen

  13 maart 2020

  We staan voor een grote uitdaging. We moeten samen de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk beperken. En dat vraagt veel van ons. Daarom vraag ik u om samen de strijd aan te gaan en het virus in te dammen.

 • Vijfde bevestigde patiënt met coronavirus in Hardinxveld-Giessendam

  10 maart 2020

  Vandaag is bevestigd dat een vijfde inwoner van Hardinxveld-Giessendam besmet is met het coronavirus.

 • Vierde bevestigde patiënt met coronavirus in Hardinxveld-Giessendam

  06 maart 2020

  Gebleken is dat de 10-jarige dochter van het gezin uit Hardinxveld-Giessendam, waarvan de man en vrouw eerder deze week positief werden getest op corona, ook besmet is.

 • Derde bevestigde patiënt met coronavirus in Hardinxveld-Giessendam

  06 maart 2020

  Gebleken is dat een 48-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam besmet is met het nieuwe coronavirus.

 • Vragen over Coronavirus?

  06 maart 2020

  Heeft u vragen over het Coronavirus dan kunt u contact opnemen met het landelijke publieksnummer 0800 1351. Bij klachten van koorts of luchtwegen kunt u de huisarts bellen.

 • Patiënt met nieuw coronavirus in Hardinxveld-Giessendam

  04 maart 2020

  Bij een 45-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam is het nieuwe coronavirus (COVID-19) gevonden.

 • Update Coronavirus regio Zuid-Holland Zuid

  01 maart 2020

  In het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem verbleef een persoon die nu besmet blijkt te zijn met het Coronavirus. Deze patiënt lag voor een andere aandoening in het Beatrix ziekenhuis. Deze patiënt is geen inwoner van de gemeente Gorinchem en verblijft nu in isolatie in het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam.

 • Het coronavirus

  01 maart 2020

  Er is veel aandacht voor het nieuwe coronavirus. De GGD Zuid-Holland Zuid, onderdeel van de Dienst Gezondheid & Jeugd, is al meerdere weken bezig met de voorbereidingen. Vragen? Bel met het landelijke publieksinformatienummer 0800 - 1351