Jenny Hoekwater, trainster gymnastiekvereniging OKK

Jenny Hoekwater is trainster bij gymnastiekvereniging OKK.

Jenny voor ingang OKK

Hoe zijn jullie tot het plan gekomen om buiten lessen aan te bieden?

Op 13 maart  werden de lessen bij gymnastiekvereniging OKK stopgezet volgens de toen geldende regels van het RIVM. In eerste instantie hebben we afgewacht, maar toen bekend werd dat jeugd tot 12 jaar buiten mocht sporten is het bestuur aan de slag gegaan om locaties te vinden om dit mogelijk te maken.  We gebruiken nu drie locaties: de Groenstrook, het korfbalveld van HKC en onder de overkapping bij de zaal van OKK. We zetten ons motto: "Een leven lang sportief" nu buiten voort! In aangepaste vorm wordt er nu aan dansen, turnen, freerunning, aerobics, yoga, kleutergym en actief bewegen gedaan.

Wat is het positieve dat je uit deze periode hebt gehaald?

Het positieve is dat de lesgevers erg creatief blijken te zijn. Eerst werden er filmpjes voor op het YouTube-kanaal van OKK geplaatst om de leden in beweging te houden. Nu worden de lessen zonder turntoestellen gegeven en  dat is echt wel anders dan in de zaal. Wat ook erg fijn is, er hebben erg weinig leden hun lidmaatschap opgezegd. Het bestuur heeft de contributie  voor de maanden april en mei aangepast naar een rustend lid tarief, maar het blijkt dat OKK trouwe leden heeft die de club steunen! Een ander positief iets is dat we op een andere manier met elkaar contact leggen, dus bijvoorbeeld vergaderen via Teams, of kaartjes naar leden sturen die voorlopig niet kunnen sporten.

Jenny voor publicatiebord

Zie je kansen om vaker OKK activiteiten buiten te organiseren

Het buiten sporten is nu super lekker met de zon erbij en de lekkere temperaturen, maar zwaaien aan een rekstok of een spiegelwand gebruiken is in de zaal beter te doen dan buiten. Om structureel een buitenactiviteit aan te bieden is het nu nog wat vroeg. Eerst zorgen we ervoor dat de leden op een veilige manier in beweging kunnen blijven en dan kijken we na de crisis of er een nieuwe les buiten op het rooster wenselijk is. We hebben zeker inspiratie opgedaan om hier de komende seizoenen op voort te borduren. Maar het liefste gaan we zo snel mogelijk ons eigen gebouw weer in!

Jenny geeft sportles