Mary van der Plas, bedrijfsleider zwembad De Duikelaar

Mary van der Plas is bedrijfsleider van zwembad De Duikelaar.

Mary op de rand van het zwembad

Wat heb je het meest gemist aan de zwemlessen?

Het meest gemist heb ik niet alleen al die lieve kinderen en blije gezichtjes maar het gehele contact met alle bezoekers. Als mensen naar het zwembad komen zijn ze bijna altijd vrolijk. Ze komen namelijk om te bewegen en daar kiezen ze vaak zelf voor. Ook de sociale contacten vinden bezoekers belangrijk.

Ik heb ook wel gemerkt (geef niet zo vaak zwemles meer) dat het zwembad echt wel een bedrijf is. Nu de dagelijkse activiteiten weg vielen, kwam ik erachter dat het dan ineens een soort kantoorbaan wordt. En ik ben meer van de praktijk mensen om me heen adhock dingen oplossen enzovoort, enzovoort.

Mary in het zwembad

Wat is het positieve dat je uit deze periode hebt gehaald?

Op het moment dat je dicht gaat is natuurlijk echt niet leuk. Maar op het moment dat de zwembaden groen licht kregen om open te gaan, hebben we in no time een veiligheidsplan neergezet. We hebben het college uitgenodigd om te laten zien hoe gaat dat dan straks in de praktijk. Prio 1 was starten met de zwemlessen en ruim 600 kinderen zo veilig mogelijk de zomer in laten gaan. En dat is gelukt. Er is een prachtig filmpje gemaakt wat naar alle kinderen van de zwemles is gestuurd, zodat iedereen kon zien hoe gaat dat straks zonder papa of mama. Want dat is best spannend. Alleen naar het zwembad, niet naar een kleedkamer, geen papa of mama die nog even zwaait als er iets is. En als ik dan kijk hoe deze kinderen zich er doorheen slaan en super goed hebben opgepakt, dan vind ik dit echt wel een heel positief iets.

Mary wast haar handen met gel

Welke filmscene zou je een keer in het zwembad willen opnemen?

Deze vond ik best lastig! We hebben natuurlijk niet echt een zwembad waar je je nu is lekker kan verstoppen of een glijbaan waar gekke dingen kunnen gebeuren. Maar ik dacht hoe leuk zou het zijn om een aquarobics les te geven met in de hoofdrol bekende Hollywoodsterren zoals Richard Gere, George Clooney, Pierse Brosnan en niet te vergeten Robert Redfort.
Kijk Hardinxveld is Hardinxveld en zoveel spannends gebeurt er niet in het dorp. Ik denk een lesje met deze knappe beroemdheden dat we overlopen van dames die dit niet willen missen.