Peter Brandwijk, eigenaar Fitness en Gezondheidcentrum Body Language

Peter Brandwijk is eigenaar van Fitness en Gezondheidcentrum Body Language

Foto 1

Je bent vast druk bezig om te zorgen dat de sportschool weer open kan. Hoe ga je te werk?    

Het is een beetje varen in de mist omdat de voorwaarden voor een eventuele heropening nog niet exact bekend zijn, maar ik probeer aan de hand van wat ik verwacht een zo veilig mogelijke omgeving te creëren voor zowel klanten als personeel. Niet alleen door het aanbrengen van stickers en belijning. Er is meer.

De software is aangepast zodat wij straks precies weten hoeveel mensen er binnen zijn en de toegang gaat op slot zodra het maximum aantal gasten bereikt is. Het is de bedoeling dat straks op de website en de facebookpagina een soort stoplicht staat, zodat de mensen thuis kunnen zien hoe druk het is.

Zoals het er nu uitziet worden wij verplicht met reserveringen te werken. Dat zal dan door middel van een App gaan. Dankzij het stoplicht kan er dan ook “last-minute” gereserveerd worden. Als alles werkt tenminste, want ook mijn leveranciers blijken steeds weer voor verrassingen te staan.
Een totaal nieuwe ervaring voor onze klanten én voor ons, waar ik in eerste instantie niet blij van kan worden. Fitness is mede zo fijn omdat je niet hoeft te plannen, maar dat lijkt even voorbij.

Alle toestellen staan op minimaal anderhalve meter en er zijn looproutes. Bovendien zijn er vijf desinfectiepunten met alcohol en vijf plekken waar de handen gewassen kunnen worden met water en zeep. Dat is best veel in zo’n relatief kleine ruimte. Daarnaast gaan wij nóg vaker schoonmaken.

Gelukkig had Body Language al een ontzettend goede ventilatie. De binnenlucht kan over het hele pand gemiddeld maximaal zes keer per uur ververst worden. Dit gebeurt door middel van ventilatie en dus niet door middel van (re)circulatie. In de groepslesruimte is de verversing zelfs ruim 10 keer per uur. Ons ventilatiesysteem is ontwikkeld voor, onder andere, autospuiterijen. Een sportschool is dus een makkie.

Veel meer kunnen wij niet doen denk ik. Voor het uiteindelijke resultaat zijn wij afhankelijk van het gedrag van onze gasten.

Foto 2

Wat is het positieve dat je uit deze periode hebt gehaald?        

Zakelijk zie ik niet zoveel positieve dingen, behalve dan dat ik nog nooit zo blij geweest ben met de enorme investering die ik ooit gedaan heb in ventilatie. Ik denk dat veel centra daar niet aan kunnen tippen, maar in ieder geval weet ik dat ik dankzij deze investering mijn klanten en personeel een veilige omgeving kan bieden als we straks weer open mogen.

Tevens blijkt dat leveranciers ook actief meedenken. De leverancier van onze meest geavanceerde toestellen, eGym, heeft een nieuw en wetenschappelijk onderbouwd trainingsprogramma ontwikkeld. Een programma wat de weerstand verhoogt.
Dankzij het feit dat de eGym-toestellen continu verbonden zijn met internet, staat dat programma nu al klaar op de toestellen, zodat onze klanten er straks gelijk de voordelen van kunnen plukken.

Daarnaast merk ik dat mensen meedenken.
Voorbeeld? Ik had verf nodig. De leverancier rekende niks, want “aan mensen zonder inkomen kan ik niks rekenen”. (Nogmaals bedankt Henk!). Daar word ik ontzettend stil van en ik hoop dat we dat door kunnen trekken naar de toekomst.

Als ik het breder mag trekken? Dan ben ik blij dat er nu discussie is over de werk- en leefomstandigheden van arbeidsmigranten. Dat stemt me hoopvol!

Persoonlijk heb ik stiekem toch wel genoten van zo’n lange vakantie met ook nog schitterend weer. Lekker alle tijd om met m’n twee hondjes te lopen... Ondanks af en toe een pietsie stress.

Foto 3

Welke nieuwe inzichten heb je opgedaan als het om sportief/gezond leven gaat?

Dat “de sportschool” voor veel mensen toch wel essentieel is voor een gezonde levensstijl. Dat wordt me op straat tenminste verteld door mijn klanten en dat is erg fijn om te horen. Veel mensen hebben thuis gesport, maar dat blijkt erg lastig vol te houden. Mede omdat de gezelligheid van “de sportschool” ontbreekt... Voor mij geen nieuw inzicht, maar ik ben blij dat het bevestigd wordt.