Trudy Baggerman, wethouder gemeente Hardinxveld-Giessendam

Trudy Baggerman is wethouder in gemeente Hardinxveld-Giessendam. Zij heeft als portefeuille: Drechtstedenbestuur, sociaal domein, wonen en ruimtelijke ordening en gemeentelijk vastgoed

Trudy zit in de tuin

Kun je iets vertellen over de werkwijze van het Sociaal Team tijdens de coronacrisis?    

Het team heeft hard doorgewerkt! De medewerkers hebben de fysieke afspraken omgezet naar (beeld)bellen, waardoor de zorg toch door kon gaan. Indien er een grote zorgvraag was, zijn er later, op 1,5 meter, ook fysiek gesprekken gevoerd. Het sociaal team levert zorg en heeft zeker niet stil gezeten, daar ben ik trots op!

Wat is het positieve dat je uit deze periode hebt gehaald?  

Dat veel inwoners zich wel redden, ook al werd juist gedacht van niet. Dat inwoners stonden en staan voor elkaar klaar. Het is gebleken dat, wanneer we thuis zitten en het rustiger aan moeten doen, mensen er achter komen dat ze veel meer kunnen dan in het drukke, veel eisende leven van hiervoor. Ik hoop dat inwoners dit vast houden en er trots zijn op wat ze zelf kunnen en nu doen!
        
Trudy loopt door het dorp

Welke kansen biedt het digitaal contact met inwoners ook na het coronatijdperk

Afstand hoeft geen beperking te zijn. In het drukke leven dat we leiden is het makkelijker om te (beeld)bellen, dan een afspraak maken. Een gezonde afstand maakt zelfstandig, en toch kun je terugvallen op een goed gesprek.

Trudy achter pc