Ervaringsverhaal: Ingrid Sterrenburg

In mei kreeg Ingrid Sterrenburg het coronavirus. De combinatie met haar COPD zorgde ervoor dat ze moest worden opgenomen in het ziekenhuis en later nog 10 weken moest revalideren in een revalidatiecentrum. Vandaag vertelt zij haar verhaal.

Ervaringsverhaal: Ingrid Sterrenburg Foto 02

U heeft het coronavirus gehad. Wat voor klachten had u?

Tijdens de eerste golf, in mei, heb ik het coronavirus gehad. Mijn klachten waren benauwdheid, hoge koorts, vermoeidheid en spierpijn. Ik heb COPD (chronische longziekte) en heb daarom voor de zekerheid contact opgenomen met mijn huisarts. Na overleg met de longarts moest ik direct naar de spoedeisende hulp. Op de spoedeisende hulp is gekeken naar mijn saturatie, het percentage zuurstof in je bloed. Dit was 83%. Bij gezonde mensen is dit tussen de 95 en 99%. Op de spoedeisende hulp hebben ze ook direct een coronatest opgenomen.

Door mijn benauwdheid ben ik opgenomen in het ziekenhuis. Ik kwam te liggen op een afdeling waar mensen worden opgenomen die verdacht worden van een besmetting. Een dag later werd bekend dat ik positief was getest. Ik ben toen naar een speciale COVID-afdeling gebracht. Hier kreeg ik extra zuurstof toegediend via een zuurstofbrilletje. Na vijf dagen extra zuurstof was ik ver genoeg aangesterkt om naar huis te gaan.

Ervaringsverhaal: Ingrid Sterrenburg Foto 03

U heeft zelfs 10 weken moeten revalideren in een revalidatiecentrum. Hoe was dit voor u?

Klopt. Het was de bedoeling dat ik in maart zou gaan revalideren voor mijn COPD bij Revant in Breda. In eerste instantie had dit dus niets te maken met het coronavirus. De opname kon niet doorgaan vanwege de coronacrisis en werd tot nader orde uitgesteld. Het coronavirus heeft mijn COPD geen goed gedaan. Hierdoor kon ik in augustus alsnog terecht voor mijn revalidatie. 10 weken lang heb ik hard moeten knokken. Met behulp van een fysiotherapeut, psycholoog, maatschappelijk werkster, longarts en een diëtist ben ik weer een beetje opgekrabbeld. Ik ben weer iets fitter en heb ook meer spierkracht. Ik heb het dus niet voor niets gedaan!

Ervaringsverhaal: Ingrid Sterrenburg Foto 01

Hoe gaat het nu met u en wat zou u inwoners van de gemeente mee willen geven over COVID-19?

Het gaat nu redelijk goed met mij. Ik ben nog vrij snel moe, maar dat is de nasleep van de coronavirus. Voorlopig blijf ik onder behandeling van de fysiotherapie voor mijn spierkracht en longen. Daarnaast ben ik nog onder controle in het ziekenhuis.

Tegen de inwoners van de gemeente wil ik zeggen: let op elkaar, houdt voldoende afstand en gebruik mondkapjes of spatschermen in winkels. Want echt, dit is geen klein griepje!

Ook je ervaring delen? Neem contact met ons op!

Wil jij ook je verhaal delen? Dat kan! Stuur een e-mail met jouw verhaal naar communicatie@hardinxveld-giessendam.nl.