Ervaringsverhaal: Jeannette Swets

In deel 3 van de ervaringsverhalen rondom corona dit keer Jeannette Swets. Na haar vakantie kreeg ze klachten. Ze liet zich daarom testen op COVID-19. Op deze pagina vertelt ze haar ervaring met een coronatest.

Ervaringsverhaal: Jeannette Swets Foto 2

Waarom heb je je laten testen?

Na drie heerlijke weken vakantie, ging ik maandag 14 september weer aan het werk. ‘s Middags kwam mijn man verkouden thuis. De volgende ochtend waren wij beiden ziek: koorts, snotneus, keelpijn en smaakvermindering. We hebben ons direct ziek gemeld en de GGD gebeld. Na 3,5 uur contact zoeken via de telefoon en online, hadden we iemand aan de lijn. We kondenallebei terecht voor test op vrijdag 18 september in Rotterdam. We zijn tot aan de test binnen gebleven. Mijn schoonmoeder heeft voor ons de boodschappen gedaan.

Ervaringsverhaal: Jeannette Swets Foto 1

Hoe heb je de test ervaren?

Op vrijdag zijn we naar de teststraat gereden. Wat mij daar opviel was dat alleen degene die de test afnamen een mondkapje droegen. Verder niemand. De test zelf viel mee, er zijn ergere dingen! Het stokje in mijn keel was te doen, maar in mijn neus vond ik wel vervelend: op het moment dat je denkt ‘nu kan het stokje niet verder’, gaat hij toch echt nog een beetje verder! Het is een vervelend gevoel, maar nogmaals: er zijn ergere dingen. Ik wil iedereen dan ook oproepen om zich te laten testen bij enige klachten. Het is zo gebeurd en het kan veel ellende voorkomen.

Ervaringsverhaal: Jeannette Swets Foto 3

Hoe verliep de periode na de test en hoe gaat het nu met je?

De testuitslag komt tussen de 24 en 28 uur. Op zaterdagmorgen heb ik alvast even met DigiD ingelogd om te kijken of de uitslag er al was, maar helaas. ‘s Middags werd mijn man gebeld met de mededeling dat zijn test negatief was, super fijn! Mijn man vroeg direct of mijn uitslag al binnen was. Er werd verteld dat mijn uitslag al sinds die ochtend via DigiD te zien was, daar ging het dus even mis. Gelukkig was mijn uitslag ook negatief! We hadden dus een ‘normale’ griep te pakken.

Inmiddels is mijn man weer top fit gelukkig. Helaas heb ik nog steeds veel last van hoofdpijn. Volgens de huisarts is dit een gevolg van de griep, een soort nasleep. Nu, drie weken later, vraag ik mij toch af of de uitslag van mijn test wel goed was. Volgens de GGD is er geen reden om opnieuw te testen, dus voorlopig doe ik voorzichtig en rustig aan!