Ervaringsverhaal: Sylvia de Ruijter-van Iperen

In deel 2 van de ervaringsverhalen rond corona dit keer Sylvia de Ruijter - van Iperen. Zij kreeg klachten en had goede redenen om zich te laten testen. Het liep gelukkig goed af voor Sylvia. Op deze pagina vertelt ze haar ervaring met een coronatest.

Foto Sylvia 1

Waarom heb je je laten testen?

Ik heb me laten testen omdat ik hooikoortsachtige klachten had. Ik wist vrijwel zeker dat dit hooikoortsklachten waren. Maar door de kriebel in mijn neus en oren en het daardoor vele slikken had ik er ook wat keelpijn van. Ik kom in mijn werk als buurtwerker met veel verschillende mensen in contact. Ook heb ik familieleden die tot de oudere doelgroep behoren en dus kwetsbaarder zijn. Je kan dan je (ook al zijn het lichte) klachten niet wegwuiven.

Foto 2 Sylvia

Hoe heb je de test ervaren?

Ik heb ‘s morgens gelijk de GGD gebeld en nog geen uur later kon ik in Dordrecht terecht voor een test. Gelukkig hebben wij zelf een auto en vervoer was dus geen probleem. Het testen zelf was geen pretje. Maar goed, dat is naar de tandarts gaan, bloedprikken of een allergietest bijvoorbeeld ook niet. Het prikt in je neus, maar het is voordat je het weet ook weer gebeurd. De volgende dag werd ik ‘s middags al gebeld. Ik weet niet of dat het zo snel was omdat ik een vitaal beroep heb, of dat het toen nu eenmaal zo snel ging. Maar de uitslag was negatief. Oftewel; geen corona.

Foto 3 Sylvia

Vind je dat anderen ook een coronatest moeten laten doen bij klachten? En waarom vind je dat?

Wanneer je klachten hebt moet je je zeker laten testen. Het zou egoïstisch zijn om het risico te nemen anderen om je heen te besmetten, die misschien wel veel kwetsbaarder zijn. Puur alleen omdat je te laks bent dit te doen. Ik vind echter wel dat er een keerzijde aan zit. Er zijn namelijk genoeg mensen die van zichzelf weten dat ze regelmatig een kuch hebben bij de wisseling van het weer. Of astmatisch zijn of misschien net als ik hooikoorts hebben. Moet je je dan telkens laten testen en uiteraard ook thuisblijven? Dat heeft nogal wat effect op bijvoorbeeld je werk en gezinsleven. Dus laten testen? Zeker! Snap ik dat mensen soms twijfelen die stap te nemen? Ja, ook.

Ook je ervaring delen? Dat kan!

Wil jij ook je ervaring met het coronavirus delen? Dat kan! Stuur een e-mail naar communicatie@hardinxveld-giessendam.nl.