Groepsaankoop isoleren voor inwoners van Hardinxveld-Giessendam

Inwoners die hun koophuis willen isoleren kunnen zich t/m 21 december vrijblijvend aanmelden bij het Regionaal Energieloket voor een groepsaankoop. "Isoleren is een logische eerste stap richting een duurzamere woning ", aldus wethouder Jan Nederveen (duurzaamheid).

Groepsaankoop isoleren

Goede isolatie verhoogt de kwaliteit en het comfort van de woning en verlaagt ook nog eens de energierekening. Om de stap om tot isoleren over te gaan gemakkelijker en aantrekkelijker te maken, organiseert de gemeente samen met het Regionaal Energieloket een collectieve inkoopactie.

"Inwoners profiteren daarbij van extra inkoopvoordeel als ze isoleren via de groepsaankoop", legt wethouder Jan Nederveen uit. Het Regionaal Energieloket selecteerde daarbij enkele aanbieders uit Hardinxveld-Giessendam. Het gaat om de aanbieders Quist en Isohome uit Hardinxveld-Giessendam en Vink Isolatie Culemborg.

Wijkaanpak De Peulen

De groepsaankoop isoleren is het gevolg van een wijkaanpak die de gemeente lanceerde in wijk De Peulen. Het Regionaal Energieloket heeft in De Peulen gekeken naar de energiebesparings- en verduurzamingskansen. Voor de meest voorkomende woningtypen zijn adviesrapporten op maat gemaakt. In deze rapporten staan handige tips om energie te besparen en een stappenplan richting een energieneutrale woning.

"Isoleren blijkt voor die woningen een logische eerste stap. Het gaat dan om bodem-, vloer- en spouwmuurisolatie. De groepsaankoop is bedoeld voor inwoners van wijk De Peulen, maar andere inwoners uit Hardinxveld-Giessendam met een koopwoning mogen natuurlijk ook gebruik maken van deze actie", legt wethouder Jan Nederveen uit.

Aanvragen tot en met 21 december

Tot en met 21 december 2018 kunnen inwoners een vrijblijvende offerte (met korting) aanvragen voor bodem-, vloer- en spouwmuurisolatie. Meer informatie over de groepsaankoop en het aanvragen van een offerte voor isolatiemaatregelen staat op  www.regionaalenergieloket.nl/hardinxveld-giessendam