Drechtsteden stapt over op Qbuzz

Vanaf 9 december 2018 verzorgt Qbuzz het busvervoer in Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem, en het treinvervoer op de MerwedeLingelijn. Qbuzz introduceert een vernieuwd, fijnmazig Openbaar Vervoer-netwerk met verbeterde en snellere verbindingen, persoonlijker afgestemde dienstverlening, meer comfort en meer aandacht voor duurzaamheid.

Qbuzz in Hardinxeld-Giessendam

Qbuzz introduceert in de gemeente Hardinxveld-Giessendam de streekBuzz en de buurtBuzz. De trein is natuurlijk de ruggengraat van het ov in Hardinxveld, met drie stations aan de MerwedeLingelijn. Vanaf 9 december zijn er snellere verbindingen met Utrecht, Rotterdam Zuidplein en Kralingse Zoom doordat in Gorinchem en Sliedrecht Baanhoek de trein aansluit op snelBuzz en R-net.

De route van spitslijn 191 blijft gelijk in Hardinxveld, en gaat stoppen bij meer bestemmingen in Papendrecht, Ridderkerk en Rotterdam.

Lijn 77 krijgt een kortere route en gaat vaker rijden, voortaan 2x per uur tussen station Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht.

Naast de kortere route van lijn 77, vervalt lijn 76. Deze routes worden samen overgenomen door de nieuwe buurtBuzzlijnen 706 en 707.

Wat verandert er precies voor mij?

Op https://www.qbuzz.nl/dmg/reizen/hardinxveld-giessendam vind je een overzicht van de nieuwe buslijnen, en wat er verandert aan de bestaande buslijnen in gemeente Hardinxveld-Giessendam. Vanaf eind november kun je de reisplanner gebruiken om te weten hoe jouw reis er uit ziet vanaf 9 december!

Vanaf 9 december 2018 verzorgt Qbuzz het busvervoer in Hardinxveld-Giessendam! Er komen nieuwe buslijnen en bestaande buslijnen veranderen.