Maatregelen bij overweg Giessenzoom

Prorail en gemeente hebben maatregelen genomen om de veiligheid van het trein- en autoverkeer rond de overweg Giessenzoom te verbeteren. De maatregelen konden niet langer wachten in verband met een aantal incidenten rond de overgang.

Het is een combinatie van maatregelen, waarvan het opheffen van een aantal parkeervakken het meest ingrijpend is. Dit was nodig om het uitzicht vanaf de spoorwegovergang te verbeteren. Hiervoor is ook het hekwerk verlaagd.

Om alle verkeersdeelnemers erop te wijzen dat het een gevaarlijke/gelijkwaardige kruising is zijn matrixborden geplaatst. Ook is de belijning aangepast om de gelijkwaardigheid van wegen aan te geven.

Dit is nog niet voldoende. Er wordt onderzoek gedaan naar een definitieve oplossing. Dat kan een verkeersregelinstallatie zijn zoals bij onze andere overwegen in Hardinxveld-Giessendam, de zogenaamde ontruimingslichten. Het kan ook een volledige verkeersregelinstallatie zijn, die in werking is zolang er treinen rijden.

Mogelijkheden voor andere parkeervakken worden ook onderzocht.

Hebt u nog vragen neemt u dan contact op met ons klant contact centrum via 14 0184.

Prorail en gemeente hebben maatregelen genomen om de veiligheid van het trein- en autoverkeer rond de overweg te verbeteren.

Raadhuisplein 1
3370 AD Hardinxveld-Giessendam
tel. 14 0184 (6 cijfers klopt)
e-mail info@hardinxveld-giessendam.nl