Financiële steun voor chronisch zieken en mensen met een beperking

Als inwoner van de gemeente Hardinxveld-Giessendam komt u mogelijk in aanmerking voor financiële steun van uw gemeente. Voor iedereen die aan de voorwaarden voldoet, stelt de gemeente in 2018 350,- per persoon beschikbaar. Voldoet u nog aan de voorwaarden en heeft u vorig jaar deze tegemoetkoming via Avres ontvangen? Dan heeft u de vergoeding inmiddels weer ontvangen, en hoeft u deze nu niet opnieuw aan te vragen.

Belangrijkste voorwaarden

Uw maandinkomen mag niet meer bedragen dan:
Norm120%
Alleenstaande tot 21 jaar€ 280,45
Alleenstaande van 21 jaar of ouder1.136,08
Alleenstaande ouder van 21 jaar of ouder 1.394,50
Gehuwden/samenwonenden van 21 jaar of ouder1.622,97
Alleenstaande AOW-gerechtigde leeftijd1.278,43
Gehuwden/samenwonenden AOW-gerechtigde leeftijd1.747,83

Het eigen vermogen mag niet hoger zijn dan
Mensen zonder fiscale partner21.330,00
Mensen met fiscale partner42.660,00

Aanvragen?

U kunt het aanvraagformulier in de webwinkel op deze website downloaden. Of vraag via  tel.nr. 14-0184 bij het KCC van de gemeente een aanvraagformulier. U kunt de financiële steun uiterlijk 31-12-2018 aanvragen. Op de website vindt u ook meer informatie over de regeling en alle voorwaarden. U kunt ook een aanvraag indienen voor een kind met een chronische ziekte of beperking dat bij u inwoont.

Bent u chronisch ziek? Heeft u een beperking? Heeft u een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm? Als inwoner van de gemeente Hardinxveld-Giessendam komt u mogelijk in aanmerking voor financiële steun van uw gemeente.