Gemeente onderzoekt veiligheid zwemplekken Trailerhelling en Peulensluis

Tijdens de zomer zoeken veel mensen afkoeling in het water. Dat is niet altijd even veilig. Zo kan het water vies zijn, steken er voorwerpen uit de bodem of is er een sterke waterstroming. Daarom onderzoekt de gemeente of de plekken waar mensen vaak zwemmen, geschikt zijn als officiële zwemplek. De plekken die de gemeente als eerste onderzoekt, zijn de Trailerhelling en de Peulensluis. Beide plekken liggen aan de rivier de Merwede. Hierna worden mogelijk ook andere locaties aan de Merwede en langs de Giessen onderzocht. Twee jaar lang neemt een onderzoeksbureau monsters van het water om de kwaliteit te testen. Na de uitslag van het onderzoek besluit de gemeente samen met de provincie of de locatie een officiële zwemplek wordt. Tot die tijd raadt de gemeente het zwemmen in de rivieren en in de Giessen af.

Tijdens de zomer zoeken veel mensen afkoeling in het water. Dit is niet altijd even veilig. Daarom onderzoekt de gemeente of de plekken waar mensen vaak zwemmen, geschikt zijn als officiële zwemplek.