Gemeente vernieuwt viertal speelplekken in 2018

De gemeente vernieuwt in 2018 een viertal speelplekken in Hardinxveld-Giessendam. Daarbij houdt de gemeente rekening met wensen uit de buurt.

Rekening houden met inwoners

De speelplaatsen bij de Ferdinand Bolstraat, Willem Droststraat, Geemansweer en Capelleweer zijn aan renovatie toe. Wethouder Theo Boerman: 'Bij het vernieuwen of plaatsen van speelplekken willen we rekening houden met de wensen vanuit de buurt'.

De gemeente Hardinxveld-Giessendam heeft positieve ervaringen met het betrekken van omwonenden. 'Met name bij de inrichting van een speelplaats willen we de wensen vanuit de buurt weten', aldus wethouder Boerman. Per speelplaats kijkt de gemeente hoe inwoners worden betrokken. Bijvoorbeeld via een buurtbijeenkomst en/of enquêtes.

Bestaande speelplaatsen worden geheel vernieuwd

De speelplekken in Ferdinand Bolstraat, Willem Droststraat en Capelleweer worden geheel vernieuwd voor de doelgroep 0 t/m 11 jaar. Bij de speelplek aan de Geemansweer wordt het gedeelte vernieuwd waar toestellen staan voor de oudere jeugd.

MAG initiatief

Een inwoner van Hardinxveld-Giessendam heeft het plan ingediend om een Calisthenics baan aan te leggen. Met de aanleg van deze baan kunnen jongeren en ouderen in de buitenlucht te sporten. De gemeente heeft besloten om positief het voorstel te omarmen met een subsidie van € 10.000,-- vanuit de MAG. De initiatiefnemer heeft de taak om de overige gelden voor de aanleg bij elkaar te brengen. Er zal in de omgeving van het Westpark een plek worden gezocht voor de aanleg van deze baan.

Raadhuisplein 1
3370 AD Hardinxveld-Giessendam
tel. 14 0184 (6 cijfers klopt)
e-mail info@hardinxveld-giessendam.nl