Kinderen brengen burgemeester en wethouders ontbijtje in gemeentehuis

Donderdag 8 november 2018 brachten 20 kinderen uit groep 8 van de Merwedeschool een ontbijtje bij burgemeester Dirk Heijkoop en de wethouders Trudy Baggerman, Jan Nederveen en Theo Boerman in de raadzaal van het gemeentehuis. Het ontbijtje is aan de burgemeester en wethouders geschonken vanwege de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op circa 2.500 basisscholen door heel Nederland.

De burgemeesters en wethouders onderstrepen hiermee het belang van een gezond ontbijt, net als 275 collega-burgemeesters in het hele land. Tevens maakten de kinderen en de burgemeester en wethouders uitgebreid kennis met elkaar.

Donatie aan Stichting Kinderpostzegels

Na het heerlijke ontbijt betaalde de burgemeester op symbolische wijze voor zijn ontbijtje door middel van een donatie aan Stichting Kinderpostzegels, het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt van dit jaar. Het thema: 'Een feestje voor iedereen!' laat zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort! De burgemeester en wethouders kijken met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting!

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt wordt voor het 16e jaar op rij gehouden in de 275 gemeenten die onderdeel zijn van het Nationaal Schoolontbijt. Er zijn nog steeds veel kinderen die niet (altijd) gezond ontbijten. Daarom wordt een week lang aandacht besteed aan een goede start van de dag door middel van gezonde ontbijtjes en lesmateriaal. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Donderdag 8 november 2018 brachten 20 kinderen uit groep 8 van de Merwedeschool een ontbijtje bij de burgemeester en de wethouders in de raadzaal van het gemeentehuis.