Nieuw plan riool deel Weteringsstraat

De werkzaamheden in de Weteringstraat van het gedeelte tussen de Koningin Wilhelminalaan en de Hofweerstraat duren langer. De gemeente maakt voor dit gedeelte van de Weteringstraat een nieuw rioolplan.

Kabels en leidingen wijken af van tekening

Tijdens de graafwerkzaamheden bleek dat de kabels en leidingen niet op de plaats liggen die was voorzien. De gegevens van de tekeningen van de nutsbedrijven wijken af van de werkelijke situatie. Er is te weinig ruimte voor de schoon- en vuilwater (riool)buizen. Ook wil Stedin alsnog de stroomkabel vervangen en de huisaansluitingen vernieuwen.

Oude waterleiding aangetroffen

Onder de bestaande waterleiding is een oude vervallen waterleiding van asbestcement aangetroffen. Deze leiding is niet meer in gebruik als waterleiding en levert geen gevaar of verontreiniging op. We vragen Oasen deze leiding te verwijderen.

Nieuw rioolplan

Er komt een nieuw rioolplan voor dit deel van de Weteringstraat. De inrichting van de straat blijft ongewijzigd met een goot in het midden, zoals in de Hofweerstraat. Ook zal het principe van afkoppelen om wateroverlast zoveel mogelijk tegen te gaan gehandhaafd blijven. Zodra er meer bekend is over het plan en de bijbehorende planning, informeren wij u daarover. Voor de planning zijn we afhankelijk van de nutsbedrijven.

Start groen planten

Het planten van het groen is gestart. Het depot tussen de flats Irenestraat-Nassaustraat halen we weg en de ruimte wordt netjes ingericht. De planning is om de werkzaamheden zoveel mogelijk dit jaar af te ronden met uitzondering van de Weteringstraat.

Gratis regenton

Bewoners die binnen het werkgebied wonen krijgen een gratis regenton. U kunt deze aanvragen door voor 18 november 2018 een mail te sturen naar m.vander.meijden@hardinxveld-giessendam.nl .U krijgt daarna bericht wanneer we de regentonnen bezorgen.

Contactpersonen werkzaamheden

Heeft u vragen over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met Ron de Ruijter, t. 0636060921 of r.de.ruijter2@drechtsteden.nl.

Heeft u vragen aan de aannemer dan kunt u contact opnemen met de uitvoerder Jelle Goudswaard t. 0636093934 of jelle@devriesstolwijk.nl

Het werk Zuidwesthoek gaat over het deel Boven-Hardinxveld tussen Rivierdijk – Wetering en Koningin Wilhelminalaan – Nassaustraat. Informatie over het werk vindt u op de gemeentelijke website onder het kopje 'Werk in uitvoering', klik hier om naar deze pagina te gaan.