• De telefoonstoring is voorbij. 112 en 0900 – 8844 zijn weer bereikbaar.

Maandagmiddag had het landelijk alarmnummer 112 last van een storing.

• Nieuw boezemgemaal in de Alblasserwaard

Het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland heeft besloten om gefaseerd nieuwe boezemgemalen in de Alblasserwaard te realiseren. Allereerst zal in 2026 een gemaal met een grote capaciteit in Hardinxveld aan het einde van het Kanaal van Steenenhoek worden gebouwd. Om het water daar te krijgen, zal een nieuwe boezem aangelegd worden tussen de Giessen en de Beneden Merwede. Over ongeveer 10 jaar wordt besloten of er ook in Groot-Ammers een boezemgemaal met een kleinere capaciteit bij moet komen.

• Onderwijs, gemeente en ondernemers gezamenlijk aan boord voor maritiem onderwijs in de regio

De onderwijsinstellingen, gemeente en diverse maritieme ondernemingen verklaarden met de ondertekening van donderdag 20 juni zich gezamenlijk in te spannen voor regionaal regulier onderwijs gericht op de maritieme markt.

• Verplaatsing paal WAS-sirene

De WAS-sirene (waarschuwingsalarmeringssysteem) is een hulpmiddel van de overheid om mensen te kunnen waarschuwen voor acute gevaren. Deze wordt binnen Hardinxveld-Giessendam verplaatst.

• Tips voor een frisse gft-container

Het zomerseizoen is in aantocht. Een gft-container kan erg stinken, vooral in de zomer. Soms komen er vliegen en zelfs maden (larven van vliegen) uit. U kunt dit voorkomen door deze tips toe te passen.

• Sportgala Hardinxveld-Giessendam

Op 4 september vindt het eerste sportgala van Hardinxveld-Giessendam plaats. Met een aansprekende spreker, sportverkiezingen, een sportfotowedstrijd en leuke muziek wordt de sport in het zonnetje gezet.

• Luchtoefening vlakbij de Rivierdijk

Vandaag oefent de luchtmacht diverse scenario’s op verschillende plekken in Nederland. Ook in onze gemeente zijn er oefeningen voor het beëindigen van een (rivier)schipkaping en het bevrijden van gijzelaars. Dit vindt plaats ter hoogte van de Rivierdijk. Door te oefenen zijn we gezamenlijk voorbereid op onveilige situaties, we hopen op uw begrip.

• Basisschoolleerlingen fietsend richting techniek

Op woensdagochtend 5 juni 2019 vond de allereerste Techniekroute in Hardinxveld-Giessendam plaats.

• Lanceer je carrière!

Het Drechtsteden Traineeprogramma.

• Extra openingstijden burgerzaken

Dit jaar zijn wij in verband met de aankomende zomerperiode op maandagavond 17 juni, 24 juni en 1 juli extra voor u geopend.

• Afvalbrengstation Vianen

Vanaf 1 juni 2019 kunnen alle inwoners van het Waardlandengebied hun grofvuil ook aanbieden op het afvalbrengstation in Vianen.

• Concept ontwerp Peulenpark

Bent u benieuwd naar het ontwerp van het nieuwe Peulenpark? Kom dan naar de presentatie op dinsdagavond 18 juni 2019.

• Kom uit je schuld!

Op maandag 27 mei 2019 is het startsein voor de landelijke campagne 'Kom uit je schuld' gegeven.

• Veteranenlunch

Op dinsdagmiddag 25 juni 2019 ontvangt burgemeester Dirk Heijkoop samen met andere leden van het gemeentebestuur van 12:00 tot 13:30 uur de veteranen uit onze gemeente in restaurant Kampanje.

• Uitslag verkiezingen Europees Parlement per stembureau

Hier vindt u de uitslagen van de verkiezingen van de leden van het Europees Parlement per stembureau in Hardinxveld-Giessendam.

• Gemeente onderzoekt veiligheid zwemplekken Trailerhelling en Peulensluis

Tijdens de zomer zoeken veel mensen afkoeling in het water. Dit is niet altijd even veilig. Daarom onderzoekt de gemeente of de plekken waar mensen vaak zwemmen, geschikt zijn als officiële zwemplek.

• College kijkt bezorgd vooruit in perspectiefnota

Positieve vooruitzichten zijn verslechterd en op termijn dreigen begrotingstekorten.