Weet u wat u kunt doen als u verward gedrag signaleert?

De gemeente Hardinxveld-Giessendam heeft een goed werkende aanpak voor mensen met verward gedrag. Dat blijkt uit een rapportage van onderzoeksbureau Significant.

In 2017 startte Hardinxveld-Giessendam in samenwerking met het Sociaal Team een pilot voor verwarde personen. Deze aanpak blijkt goed te werken.

Incidenten rondom 'verwarde personen' zijn veel in het nieuws de afgelopen jaren. Het gaat dan om mensen die om de een of andere reden niet mee kunnen komen in de samenleving: mensen die eruit zien als u en ik met problemen die ons ook kunnen overkomen, zoals werkloosheid, verlies van dierbaren en eenzaamheid.

Wethouder Trudy Baggerman vindt het belangrijk om aandacht te blijven houden voor deze groep mensen. Daarom lanceert de gemeente een flyer met tips voor inwoners waar ze hun zorgen over hun medemens kunnen delen of advies kunnen vragen. De flyer bevat praktische tips en telefoonnummers. Daarmee loopt de gemeente vooruit op het landelijk meldnummer, dat waarschijnlijk in 2019 gelanceerd zal worden. De flyer is onder aan de tekst te downloaden.

In oktober 2018 liet wethouder Trudy Baggerman al weten dat ze erg te spreken is over de goed werkende aanpak. Lees hier het bericht.

Flyer - Herkent u verward gedrag en weet u wat u eraan kunt doen? ( 1648 kB ) PDF-bestand