Samenwerking voor betaalbare en duurzame woningen in fijne wijken: Prestatieafspraken getekend in Hardinxveld-Giessendam

Op woensdag 17 april 2024 hebben Adrie Tukker, directeur-bestuurder a.i. van Fien Wonen, wethouder Arjan Meerkerk namens de gemeente Hardinxveld-Giessendam en Rien Stek, voorzitter van de Huurdersraad Hardinxveld-Giessendam, de prestatieafspraken voor 2024 ondertekend.

Wat zijn prestatieafspraken

Deze afspraken, gericht op betaalbaarheid, beschikbaarheid, duurzaamheid, leefbaarheid en passende huisvesting voor iedereen, geven een boost aan de gezamenlijke ambitie om voldoende betaalbare en duurzame woningen te behouden én realiseren in Hardinxveld-Giessendam. Prestatieafspraken worden gemaakt, zodat gemeenten, woningcorporaties en huurdersorganisaties goed blijven samenwerken. De afspraken zijn belangrijk om doelen te bereiken, zoals het bieden van goede en betaalbare woningen voor mensen met lage- en middeninkomens en het verbeteren van de leefomgeving.

Samenwerken is belangrijk

Er zijn landelijk afspraken gemaakt over wonen. In de lokale prestatieafspraken zijn hier enkele punten aan toegevoegd om te zorgen dat het past bij wat er nodig is aan woningen in de gemeente. 
Adrie Tukker, interim directeur-bestuurder bij Fien Wonen, benadrukt de waarde van een goede samenwerking: "De grote opgave die voor ons ligt, vereist een gezamenlijke aanpak door middel van een lokale en integrale aanpak. Het realiseren van onze ambities kan alleen door nauw samen te werken." 

Voorbereiding op lange termijnafspraken

Wethouder Meerkerk van gemeente Hardinxveld-Giessendam geeft aan: “De prestatieafspraken zijn in constructief overleg tussen alle betrokkenen tot stand gekomen. Dit jaar bouwen we voort op uitvoering van eerder gemaakte afspraken en bereiden we ons voor op het maken van lange termijnafspraken met het oog op de ontwikkeling van de woningvoorraad, de beschikbaarheid van passende woningen voor verschillende doelgroepen, het verduurzamen van de woningvoorraad en aan leefbare wijken.”

Prettige sfeer en gesprekken

Rien Stek van de Huurdersraad is eveneens optimistisch gestemd over de toekomst: "De goede gesprekken hebben geleid tot een prettige sfeer van eensgezindheid en betrokkenheid. Wij kijken met enthousiasme uit naar de uitvoering van deze afspraken en verdere samenwerking met de gemeente Hardinxveld-Giessendam en Fien Wonen." 

De goede gesprekken hebben geleid tot een gevoel van eensgezindheid en betrokkenheid. De gemeente Hardinxveld-Giessendam, Fien Wonen en Huurdersraad Hardinxveld-Giessendam kijken uit naar de uitvoering van de afspraken en verdere samenwerking.


Werthouder, interim directeur en voorzitter huurdersraad op een rij met document in de hand