Verkenning voor locaties windmolens Molenlanden / Gorinchem

Een deel van de inwoners van Hardinxveld-Giessendam heeft een brief ontvangen van de gemeenten Molenlanden en Gorinchem. Met die brief zijn zij uitgenodigd om mee te praten over mogelijke zoekgebieden voor het plaatsen van windmolens, omdat deze mogelijk in hun directe omgeving komen. Ook inwoners van Hardinxveld-Giessendam die niet in het zoekgebied wonen kunnen hun mening geven.

 

Hoe denkt u mee?

Door een online raadpleging kunnen alle inwoners van Molenlanden, Gorinchem en buurgemeenten, waaronder ook Hardinxveld-Giessendam, meedenken. Door het invullen van de enquête kunt u aangeven wat voor u belangrijk is in de te nemen stappen naar definitieve windlocaties. De uitkomst daarvan helpt de gemeenteraden van Molenlanden en Gorinchem straks om een afgewogen keuze te maken.

Hoe blijft u op de hoogte?

Tijdens de windverkenning houden gemeenten Molenlanden en Gorinchem u op de hoogte met een digitale nieuwsbrief. Informatie over de windverkenning delen wij ook via de gemeentepagina’s in de lokale krant, via sociale media en via de websites van de gemeenten.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Aanmelden kan op https://www.gorinchem.nl/windenergieof https://www.molenlanden.nl/windenergie 
Voor meer informatie over de verkenning windenergie of de RES Alblasserwaard kunt u een e-mail sturen naar duurzaam@gorinchem.nl. Het projectteam RES Alblasserwaard beantwoordt dan uw vraag. 

Inmiddels is de eerte nieuwsbrief uitgebracht.