Uitkomsten online raadplegingen windenergie Alblasserwaard bekend

De gemeenten Gorinchem en Molenlanden onderzoeken waar in de regio meer windenergie opgewekt kan worden. Het doel van de windverkenning is om te onderzoeken of er reële en alternatieve locaties voor windmolens zijn aan te wijzen, in plaats van windzoeklocatie Avelingen.

Uitkomsten online raadpleging

Omdat de keuzes invloed hebben op inwoners is de afgelopen maanden gevraagd wat inwoners en ondernemers belangrijk vinden als het gaat over locaties voor windenergie in de Alblasserwaard.

De uitkomsten van de online raadpleging onder inwoners over toevoeging van windlocaties in de Alblasserwaard zijn bekend. De raadpleging werd door ruim 2.500 inwoners uit de regio ingevuld. Grondeigenaren zijn ook gevraagd naar hun opvattingen in een online vragenlijst. De adviezen van de werkgroepen van omwonenden van de zes zoeklocaties en van maatschappelijke organisaties worden op 31 mei verwacht. 

Hoe blijft u op de hoogte?

Tijdens de windverkenning houden gemeenten Molenlanden en Gorinchem u op de hoogte met een digitale nieuwsbrief. Informatie over de windverkenning delen wij ook via de gemeentepagina’s in de lokale krant, via sociale media en via de websites van de gemeenten.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Aanmelden kan op https://www.gorinchem.nl/windenergieof https://www.molenlanden.nl/windenergie 
Voor meer informatie over de verkenning windenergie of de RES Alblasserwaard kunt u een e-mail sturen naar duurzaam@gorinchem.nl. Het projectteam RES Alblasserwaard beantwoordt dan uw vraag. 

Inmiddels is de eerste nieuwsbrief uitgebracht.