Duurzaam nieuws

  • #duurzaamhardinxveldgiessendam editie maart

    Iedere laatste woensdag van de maand verschijnt er een duurzame pagina in Het Kompas. In de editie van maart vertellen twee leden van tennisvereniging L.T.C. De Merwede hoe zij in een aantal jaar tot een volledig gasloze vereniging zijn gekomen. En er is uiteraard weer een nieuwe column van Rick. Met dit keer hoe data-opslag impact heeft op je CO2 voetafdruk.

  • Verkenning voor locaties windmolens Molenlanden / Gorinchem

    Een deel van de inwoners van Hardinxveld-Giessendam heeft een brief ontvangen van de gemeenten Molenlanden en Gorinchem. Met die brief zijn zij uitgenodigd om mee te praten over mogelijke zoekgebieden voor het plaatsen van windmolens, omdat deze mogelijk in hun directe omgeving komen. Ook inwoners van Hardinxveld-Giessendam die niet in het zoekgebied wonen kunnen hun mening geven.

  • Nieuw Duurzaam Loket

    Vanaf 1 januari 2024 kunnen inwoners terecht op www.duurzaam-drechtsteden.nl/hardinxxveld-giessendam voor informatie over energiezuinig wonen. Het nieuwe platform geeft gratis en onafhankelijk advies over isolatie, zonnepanelen en warmtepompen. Ook is er informatie te vinden over subsidies en financiering.