Duurzaam nieuws

 • Duurzame warmte voor mijn huis. Wat zijn de mogelijkheden?

  Hoe kunnen we onze woningen zo duurzaam mogelijk verwarmen? Dat blijft een continu punt van aandacht. We willen onze aarde namelijk niet verder belasten met onze CO2 uitstoot.

 • #duurzaamhardinxveldgiessendam editie mei

  Iedere laatste woensdag van de maand verschijnt er een duurzame pagina in Het Kompas. In de editie van mei leest u meer over partycentrum 't Hart. Welke stappen heeft Gerrit van den Hil gezet om deze locatie aardgasloos te krijgen? En er is uiteraard weer een nieuwe column van Rick. Met dit keer hoe hij samen met een vriend een dakkapel isoleert.

 • Uitkomsten online raadplegingen windenergie Alblasserwaard bekend

  De gemeenten Gorinchem en Molenlanden onderzoeken waar in de regio meer windenergie opgewekt kan worden. Het doel van de windverkenning is om te onderzoeken of er reële en alternatieve locaties voor windmolens zijn aan te wijzen, in plaats van windzoeklocatie Avelingen.

 • Nieuw Duurzaam Loket

  Vanaf 1 januari 2024 kunnen inwoners terecht op www.duurzaam-drechtsteden.nl/hardinxxveld-giessendam voor informatie over energiezuinig wonen. Het nieuwe platform geeft gratis en onafhankelijk advies over isolatie, zonnepanelen en warmtepompen. Ook is er informatie te vinden over subsidies en financiering.