Blauwe Zoom

Samen met de Gebroeders Blokland werkt de gemeente aan een woongebied met 600 woningen, 80 woningen per jaar aan de westkant van Hardinxveld-Giessendam, omlijst met water.

Waarom

Vanwege de voortdurende druk op de woningmarkt is de behoefte aan woonruimte in onze gemeente groot. 

Wanneer

Fase 1 in Ons Dorp is inmiddels gestart, in het najaar van 2023 start de tweede bouwfase. Inmiddels is 50% van de woningen gereed, de rest is klaar rond 2030.

Waar

De Blauwe Zoom ligt aan de westkant van Hardinxveld-Giessendam. Project is gelegen tussen de straten Schapedrift, Ekster en Buitendams.

Blauwe Zoom overzicht

Werkzaamheden

  • 2013: contract getekend tussen Gebroeders Blokland en de gemeente
  • 2014: BV De Blauwe Zoom opgericht
  • 2015: bestemmingsplan vastgesteld

In overleg met een aantal betrokken partijen verplaatsen we de komende tijd een aantal beschermde dieren naar het zuidelijke gebied van de Blauwe Zoom, dat tot 2025 als tijdelijk opganggebied dient. Najaar 2023 starten we met het ophogen van de noord/west hoek en de Goudreinet. Het zand dat we daar storten moet een jaar liggen om voldoende te kunnen zakken, zodat de grond stevig genoeg is om op te bouwen.

Betrokken partijen

  • Gebroeders Blokland
  • Gemeente Hardinxveld-Giessendam

Bestemmingsplan 

Het bestemmingsplan Blauwe Zoom is onherroepelijk geworden en is te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl.

  • Klik op deze website op de groene button ‘Plannen zoeken’
  • Vul in het venster bestemmingsplannaam Blauwe Zoom in, of dit IMRO-nummer: NL.IMRO.0523.BP2021DBZWNFASE3-VO01 en druk op enter.

Contact

Heeft u vragen over dit project? Vul dan het contactformulier Bouwen en verbouwen in of neem contact op met het projectsecretariaat: projectsecretariaat@hardinxveld-giessendam.nl