Middenwetering

Het gebied Middenwetering is in 2005 opgenomen in de Structuurvisie van de gemeente als een zogenoemd ‘herstructureringsgebied’. In een structuurvisie staan de doelen die we willen bereiken. Na een verkenning van de mogelijkheden zijn vanaf 2016 vervolgstappen gezet, die op dit moment nog in volle gang zijn.

Wanneer

De samenwerkingsovereenkomst tussen Blokland Bouwpartners en Gemeente Hardinxveld-Giessendam is in juni 2023 ondertekend.

Waar

Nieuweweg/Hakgriendterrein/Middenwetering.

Werkzaamheden

Het project zit nog in de opstartfase.

Concreet moet dit project leiden tot:

  • De aanleg van een omleidingsroute voor de Nieuweweg over het Hakgriendterrein.  De ijsbaan een andere (nabije) locatie.
  • De aanleg van het toekomstige woongebied Middenwetering. Oftewel de bouw van 60 tot 100 woningen (fase 1) en later nog eens 100 tot 140 woningen (fase 2). 

Het exacte aantal te bouwen woningen is nog niet vastgesteld. Bewoners en belanghebbenden kregen én krijgen de mogelijkheid mee te praten over de plannen van dit project.

Betrokken partijen

  • Gemeente Hardinxveld-Giessendam.
  • Blokland Bouwpartners.

Bestemmingsplan

Dit wordt verder uitgewerkt. 

Contact

Heeft u vragen over dit project? Vul het contactformulier Bouwen en verbouwen in of neem contact op met het projectsecretariaat: projectsecretariaat@hardinxveld-giessendam.nl