Opgroeien, opvoeden en steun aan gezin

Heeft u vragen over de opvoeding van uw kind? Of bent u op zoek naar informatie of advies? Het is goed te weten, dat u er niet alleen voor staat.

In uw naaste omgeving denken mensen vaak graag met u mee. Denk hierbij aan familie of vrienden, maar ook de kinderopvang of school. Daarnaast zijn er verschillende informatiebronnen en instanties die u kunnen ondersteunen.

Kijk voor meer informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid op de website van Nederlands Jeugdinstituut.

Jong JGZ

Jong JGZ is uw eerste aanspreekpunt in de gemeente als het gaat om gezond opgroeien, vanaf de zwangerschap (-9 maanden) tot de leeftijd van 18 jaar. Het consultatiebureau is een belangrijk onderdeel, maar JongJGZ biedt ook advies en ondersteuning rond de opvoeding. Verder organiseren ze regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten.

Kijk op op de website van Consultatiebureau Hardinxveld-Giessendam

Home-start

Heeft u behoefte aan laagdrempelige steun bij de opvoeding? Een vrijwilliger van Home-Start weet wat het betekent om op te voeden en kan naast u staan.

Kijk voor meer informatie op de website van Home-start.

Jeugdwerk Servanda

De jongerenwerkers van Servanda zijn er voor alle kinderen en jongeren. Ze bieden een luisteren oor en organiseren diverse activiteiten gericht op verbinding, talent en zelfontwikkeling.

Kijk voor meer informatie op de website van Servanda.

Sociaal Team

Is er meer aan de hand en blijken bovenstaande opties onvoldoende? Mogelijk kan het Sociaal Team  u verder op weg helpen.