Peuteropvang en Voorschoolse Educatie

Is uw kind bijna 2 jaar? Dan merkt u dat uw peuter de wereld wil gaan ontdekken. Op de peuteropvang kan dat. Uw kind kan hier op vaste dagen een paar uurtjes komen spelen.

Zo went uw kind niet alleen aan een nieuwe omgeving, maar leert het ook omgaan met andere peuters. Peuters worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool, waardoor de overgang makkelijker wordt.

Peuteropvang

Peuteropvang is bedoeld voor peuters tussen de 2 en 4 jaar. U kunt kiezen uit meerdere aanbieders. Op dit moment bieden de volgende peuterspeelzalen opvang aan:

Kosten Peuteropvang

Wat u betaalt voor peuteropvang, is afhankelijk van uw verzamelinkomen. Afhankelijk van uw situatie kunt u voor peuteropvang bij de Belastingdienst kinderopvangtoeslag aanvragen. Anders vergoedt de gemeente een deel van de kosten aan de peuterspeelzaal (gemeentesubsidie)

Kinderopvangtoeslag

Werkt u, studeert u of volgt u een traject naar werk (en geldt dit ook voor uw toeslagpartner)? Dan komt u in aanmerking voor kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst voor de kosten van peuteropvang van uw kind.

Kijk voor de exacte voorwaarden op www.toeslagen.nl.

Gemeentesubsidie

Als u niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag, dan vergoedt de gemeente een deel van de kosten van de peuteropvang aan de peuterspeelzaal. Voor verdere informatie hierover verwijzen wij u naar de peuterspeelzaal.

Voorschoolse Educatie (VE)

Als uw kind van het consultatiebureau een indicatie heeft gekregen voor voorschoolse educatie (VE), dan komt uw kind in aanmerking voor gratis extra uren op de peuteropvang. De peuterspeelzaal kan u hier verder over informeren. Het maakt voor het krijgen van VE niet uit of u kinderopvangtoeslag ontvangt of niet.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie in de Subsidieregeling peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Hardinxveld-Giessendam 2023.