Begeleiding

Soms lukt het niet om zelfstandig dagelijkse zaken te regelen. Bijvoorbeeld de administratie of financiën op orde brengen, dagritme en een dagstructuur krijgen.

Of contacten maken en routine krijgen in jezelf verzorgen. Misschien kan een familielid, een vriend of uw buurman u hierbij helpen. Lukt dit niet, dan zijn er verschillende organisaties waarbij u terecht kunt.

De Wmo kent 2 soorten begeleiding: individuele begeleiding en groepsbegeleiding. Groepsbegeleiding wordt ook wel dagbesteding genoemd.

Individuele Begeleiding

Als individuele begeleiding vanuit de Wmo nodig is, bekijken we samen goed welke soort het beste bij u past en wat nodig is om uw zelfstandigheid te vergroten. We spreken ook af wat het resultaat moet zijn van de begeleiding. U kunt begeleiding krijgen bij bijvoorbeeld:

  • activiteiten in het dagelijks leven
  • regelen van uw financiën
  • een verslaving
  • onderhouden van sociale contacten.

Deze ondersteuning is gericht op het versterken van uw zelfredzaamheid en eigen regie. De begeleider neemt meestal geen taken over, maar helpt u om het zelf te doen. Neem voor meer informatie contact op met het Sociaal Team  of de Sociale Dienst Drechtsteden .

Dagbesteding

Dagbesteding geeft structuur aan en een zinvolle invulling van de dag. Dagbesteding is voor mensen die zelfstandig geen activiteiten meer kunnen ondernemen. Dagbesteding is er ook voor het ontlasten van de mantelzorger. Voor het aanvragen van dagbesteding heeft u een Wmo-indicatie nodig.

Kijk voor meer informatie op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden. U kunt ook zonder afspraak langskomen bij het lokaal Loket van de Sociale Dienst in het gemeentehuis.