Februari

 • Start laatste fase Peulenpark

  Sinds 2020 is de gemeente bezig met de renovatie van het Peulenpark. We hebben inmiddels 3 fases achter de rug. Inmiddels zijn we toegekomen aan de laatste stap van de renovatie van het Peulenpark.

 • Burgemeester sluit woning na vermoedelijke vondst verdovende middelen

  Burgemeester Dirk Heijkoop heeft een woning aan de Neptunusstraat in Hardinxveld-Giessendam gesloten. In de woning werden op 21 februari 2024 vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen. Het besluit is ingegaan op zondag 25 februari en geldt voor een periode van minimaal drie maanden.

 • Onderzoeksroutes bekend voor nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding

  De verkenningsfase van het project ‘Hoogspanningsverbinding 380 kV Geertruidenberg – Krimpen aan den IJssel of Crayestein’ heeft een nieuwe mijlpaal bereikt.

 • Dierenambulande waarschuwt voor vogelgriep

  De vogelgriep is nog steeds actief volgens de Dierenambulance Vianen en Omstreken. Ze melden een toename van vogelgriep in de regio.

 • Onderzoeksresultaten Deloitte en De Reeder bekend

  Afgelopen zomer voerden Deloitte en De Reeder een vervolgonderzoek uit naar de stand van zaken van het rapport Stutten en verstevigen uit 2020. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de gemeenteraad. De onderzoeksresultaten zijn inmiddels vastgelegd in een adviesrapport dat de gemeente onlangs ontving. Donderdag 29 februari bespreekt de gemeenteraad de onderzoeksresultaten en aanbevelingen.

 • Lokale belastingen op nieuw aanslagbiljet

  In februari ontvangt u de jaarlijkse aanslag lokale belastingen. Per post in uw brievenbus of digitaal in uw berichtenbox van MijnOverheid. U ontvangt deze aanslag namens uw gemeente van SVHW.

 • Doe mee met de Week van de Afvalhelden: 4 tot en met 10 maart 2024

  Dan tonen we waardering voor iedereen die werkt in de afvalbranche.

 • Gemeente Hardinxveld-Giessendam over op afvalstoffenheffing met gedifferentieerd tarief

  Per 1 januari 2024 wordt de afvalstoffenheffing bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam berekend met de Diftar methode (gedifferentieerd tarief).

 • Het uitvoeringsplan 2024 speelplekken is gereed

  Ieder jaar maakt de gemeente een nieuwe uitvoeringsplan voor de speelplekken in Hardinxveld-Giessendam. Zo ook voor 2024. Genoeg op de planning! De nadruk ligt dit jaar op het vervangen van toestellen bij de openbare schoolplein bij de Koningin Wilhelminaschool aan de Merwedestraat en bij natuurspeeltuin 't Weitje. De gemeente gaat tevens het speelruimteplan vernieuwen.

 • ProRail werkt aan het spoor: Overweg Binnendams afgesloten

  Van vrijdag 8 maart 20.00 uur tot maandag 11 maart 06.00 uur werkt ProRail aan het spoor. De werkzaamheden vinden plaats tussen de overweg Binnendams en Stationsstraat 4. ProRail gaat de ballast op het spoor vervangen. Er wordt dag en nacht gewerkt. Omwonenden hebben van ProRail een brief ontvangen.