Woning huren (met urgentie)

Wilt u urgentie aanvragen? Lees dan eerst de urgentiewijzer.

 

Urgentie

Als u een sociale huurwoning nodig heeft, kunt u in uitzonderlijke situaties met voorrang voor een woning in aanmerking komen, bijvoorbeeld als er sprake is van een medische of sociale noodzaak. Dat wordt ‘urgentie’ genoemd. In de urgentiewijzer (pdf, 239 KB) leest u hier meer over en kunt u zien of u voor urgentie in aanmerking komt.

Lees eerst de urgentiewijzer (pdf, 239 KB). Hierin staat waar u aan moet voldoen om voor urgentie in aanmerking te komen.

Aanvragen

Wilt u urgentie aanvragen?  Het aanvragen van urgentie kost € 79,70. Print het aanvraagformulier urgentieverklaring (pdf, 183 KB) uit en vul deze in.

Sociale huurwoning

Als u in Hardinxveld-Giessendam in aanmerking wil komen voor een sociale huurwoning, heeft u een inschrijving nodig bij Woongaard. Op de  website Woongaard kunt u zich in laten schrijven. Of u schrijft zich in bij de kantoren van de woningcorporatie. U kunt via internet reageren op de woningen die Woongaard aanbiedt. Voor het inschrijven en het verlengen van de inschrijving zijn kosten verbonden.

Woongaard houdt de administratie bij van het woningaanbod van woningcorporaties in de regio Alblasserwaard tot aan Tiel/Culemborg. Als u ingeschreven staat als woningzoekende, kunt u dagelijks reageren op woningen via de website van Woongaard