Heling

 • Heling algemeen

  Heling. U hebt er vast wel eens wat van gehoord maar wat het nou precies is? Aan de hand van enkele vragen en antwoorden proberen we u dat duidelijk te maken.

 • Digitaal Opkopers Register (DOR)

  Ongeregelde goederen zijn goederen die niet tot de algemeen gangbare goederen kunnen worden gerekend. Dit wegens hun aard of uitvoering, hun herkomst of de staat waarin ze verkeren. Bent u handelaar in of opkoper van tweedehands of ongeregelde goederen? Dan moet u zich bij de gemeente aanmelden via het Digitaal Opkopers Loket (DOL). U moet ook uw inkoop, verkoop en voorraad bijhouden in het Digitaal Opkopers Register (DOR).

 • Heling voor ondernemers

  Als handelaar in tweedehandsgoederen heeft u een specifieke rol in de aanpak van heling. Als u er namelijk, samen met uw mede handelaren, voor zorgt dat u geen goederen opkoopt die van een crimineel gepleegd feit afkomstig zijn, is er voor de criminelen geen mogelijkheid meer om van de goederen af te komen.

 • Heling voor inwoners

  Een mooie mobiele telefoon gezien op Marktplaats? Of een hele nieuwe racefiets? En wat blijkt, het is ook nog eens het nieuwste model! En dat voor maar 350,00 euro?! U denkt: "die moet ik hebben!" Maar tegelijkertijd vraagt u zichzelf hardop af: dit is toch te mooi om waar te zijn? En wat doet u dan?